Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Softwarebedrijf voor elektrotechnische engineering

Tool voor integrale netwerk berekeningen


Beschrijving

Het bedrijf is 30 jaar geleden opgericht met veel kennis uit de branche. Hier is in die jaren een goed functionerend softwarepakket uit voortgekomen.

Bijzonderheden
Klanten hebben de software nodig om in het engineerings- en calculatietraject conform de normeringen te werken. Naast de Nederlandse normeringen worden ook internationale normeringen gehanteerd. Functioneel is het product superieur door jarenlange ervaring.

Contracten
De meeste bedrijven hebben langlopende onderhoudsovereenkomsten en het aantal gebruikers neemt nog steeds toe. Doorgroeien in meerdere Europeesche landen is de volgende stap. Daarnaast migreert in deze wereld alles naar het BIM model. Het is dus ideaal deze software daarin te integreren en met andere applicaties te laten samenwerken. De applicatie ondersteund de IEC normen en heeft de potentie om de standaard voor Europa te worden.

Klanten
Er zijn zo'n 800 bedrijven met meer dan 2500 licenties hoofdzakelijk in Nederland, welke bestaan uit elektrotechnische installatiebedrijven, advies- en engineeringsbureau's, energiebedrijven en industriële bedrijven. De software welke wordt gebruikt in de engineerings- en calculatiefase van elektrotechnische installaties. Hierin worden complexe berekeningen gemaakt en toetst de programmatuur of wordt voldaan aan de vereiste certificeringen.

Profiel koper
Het is wenselijk de applicaties over te laten nemen door een softwarebedrijf met kennis in deze branche. De ondernemer wil nog zeker een aantal jaren aanblijven voor een efficiente transitie; voor de kennisoverdracht is een elektrotechnische opleiding vereist (mbo / hbo / energietechniek).

Multiple
De verhouding winst (voor belasting) en verkoopprijs aandelen bedraagt factor 7.5 voor dit geautomatiseerd (online) bedrijf met zijn geavanceerde producten; de genoemde factor is mede afhankelijk van de overnametermijn.

Opleidingen
De technische opleidingen en workshops voor de programmatuur worden sinds 2001 verzorgd door een extern bedrijf.

Omzet
€ 225,000
Winst
Nettowinst € 165,000
Aantal FTE
1
Regio
Niet locatie gebonden
Sector
IT, online & e-commerce, Industrie & productie
Type klanten
B2B
Profielnummer
#28556
Rechtsvorm
B.V.