Stalling en werkplaats voor caravans, vouwwagens en campers

Maar ook schadeherstel, reparaties en verkoop van onderdelen
Stalling en werkplaats voor caravans, vouwwagens en campers ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 400.000

EBITDA

EBITDA € 140.000

AANTAL FTE

1

REGIO

West Nederland

SECTOR

Automotive, transport & logistiek
Horeca, toerisme & recreatie

TYPE KLANTEN

B2C

PROFIELNUMMER

#29430

RECHTSVORM

VOF

Beschrijving

Een stalling en werkplaats voor caravans, vouwwagens en campers te Noord-West Nederland. De onderneming heeft een lange staat van dienst en is lid van BOVAG en Vereniging Topstallingen. Naast stalling en onderhoud houdt de onderneming zich bezig met schadeherstel, reparaties en de verkoop van onderdelen en accessoires. De bezettingsgraad van de stalling is bijzonder goed.

Bijzonderheden
De onderneming beschikt over circa vier hectare grond, waarvan drieënhalve hectare gebruikt wordt als stalling. Hiervan is 14.000 m2 overdekt. De werkplaats is 324 m2 en het kantoor en magazijn zijn beiden 120 m2 groot. De onderneming is zoveel mogelijk geautomatiseerd en gedigitaliseerd. De staat van het onroerend goed is bijzonder goed, in de afgelopen jaren zijn diverse vernieuwingen doorgevoerd.

Werkplaats
De werkplaats beschikt over vier werkplekken welke goed zijn toegerust met moderne apparatuur. Twee werkplekken beschikken ook over een remmentestbank. Motorisch onderhoud van campers behoort tot de mogelijkheden, maar valt momenteel niet binnen de kernactiviteiten van de onderneming. 

Financieel
Zowel de financiële posities als het rendement zijn goed te noemen. 

Structuur en organisatie
Naast de beide ondernemers is er geen personeel in dienst bij de onderneming. De onderneming is ondertussen aan de hand van automatisering en digitalisering instapklaar gemaakt, waardoor de werkzaamheden van de huidige ondernemers eenvoudig zijn over te dragen.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemers hebben mede vanwege de leeftijd en gebrek aan opvolging besloten tot verkoop over te gaan. 

Geschikt voor
De onderneming is geschikt voor een strategische partij. Een ondernemende MBI-kandidaat met enige kennis van de sector is ook welkom.

Transactievorm
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. Gezien de rechtsvorm gaat de voorkeur uit naar een activa/passiva-transactie. Het onroerend goed is in eigendom van de ondernemer en maakt onderdeel uit van de transactie, verhuur van het onroerend goed is tevens mogelijk. 

Investeerder uitgelicht


MKB Fonds, lange termijn investeerder voor het MKB.
Ondersteunt bij gefaseerde bedrijfsopvolging (pre-exit), professionaliseren en groei middels buy and build strategieën. Wij hebben geen vaste investeringstermijn, dit geeft rust en mogelijkheid tot het uitvoeren van een lange termijn strategie.