Totaal ICT-dienstverlener

IN ONDERHANDELING
Op het gebied van (werkplek-)automatisering
Totaal dienstverlener ICT in Zuid-Holland ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 650.000

EBITDA

EBITDA € 85.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

West Nederland

SECTOR

IT, online & e-commerce
Zakelijke dienstverlening

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#30453

RECHTSVORM

Eenmanszaak

Beschrijving

Een onderneming in de ICT, gevestigd in Zuid-Holland. De onderneming heeft een stabiel klantenbestand en biedt een breed pakket aan diensten. De onderneming is bijna 10 jaar geleden opgericht door de huidige eigenaar.

Doel van de onderneming
Het doel van de onderneming is de klant volledig te ontzorgen op het gebied van (werkplek-)automatisering en daaraan gelieerde zaken. Dankzij een breed dienstenaanbod en uitgebreid netwerk heeft de klant één aanspreekpunt voor volledige kantoorautomatisering.

Diensten
De diensten variëren van beheer, advies, projectbegeleiding, werkplekken (zowel hardware als software), infrastructuur, verbindingen/beveiliging, VoIP, mobiel, audio/video-oplossingen tot algemene ondersteuning.

Klantenbestand
Het klantenbestand bestaat uit MKB-ondernemingen met één tot +/- 100 werknemers. Er is nagenoeg geen verloop binnen dit bestand, er zijn langdurige relaties opgebouwd met de klanten. De onderneming wordt gezien als een betrouwbare lokale partner. Dankzij een hoog kennisniveau zijn er creatieve oplossingen mogelijk.

Kansen
De verwachting van de ondernemer is dat de gerealiseerde groei van de afgelopen jaren door zal zetten. Zowel het aantal klanten groeit, als de omvang van de klanten zelf neemt toe. Er is gebleken dat de huidige klanten open staan voor actievere begeleiding zoals periodiek advies, sparringsessies en marktontwikkeling. Er is veel ruimte tot groei met zowel de bestaande klanten als eventuele nieuwe klanten en diensten.

Financieel resultaat
De onderneming heeft in 2020 een omzet van circa € 650.000 gerealiseerd. Deze is opgebouwd uit circa 33% abonnementen (waaronder Microsoft 365, verbindingen en telefonie), 33% diensten en 33% producten. De EBITDA na ondernemersbeloning in 2020 bedroeg circa € 85.000. Naar verwachting zal de omzet in 2021 toenemen, met name de omzet uit abonnementen zal zeker stijgen, dit blijkt al uit de huidige cijfers.

Interne organisatie
Naast de eigenaar zijn er drie medewerkers in dienst bij de onderneming, samen totaal 3,3 FTE. Het betreft een relatief jong personeelsbestand. De mogelijke groei is afhankelijk van aan te trekken personeel.

Reden verkoop
De huidige eigenaar wil meer focus op inhoudelijke werkzaamheden op het gebied van IT-advies en -consultancy. De ondernemer staat ervoor open om in dienst te treden bij de overnemende partij, om aanspreekpunt te blijven voor de huidige klanten en hierbij de consultantrol op zich te nemen. De ondernemer wil in ieder geval meewerken aan een soepele overgang voor de klanten.

Overnamekandidaat
De onderneming is geschikt voor een strategische partij die haar activiteiten en klantenbestand wil uitbreiden. Daarnaast is de onderneming geschikt voor een MBI-kandidaat met kennis van de sector en beschikking over voldoende eigen inbreng.

Transactie
Wat er tot de transactie behoort staat nog ter overleg. De verkoper staat er zowel voor open alleen het klantenbestand, als de volledige onderneming te verkopen. Het onroerend goed is in eigendom van de ondernemer. Zowel verhuur als verkoop van het onroerend goed is bespreekbaar. Het pand kan ook buiten de transactie blijven

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!