Transport- en koeriersonderneming

Petrochemie, offshore, scheepvaart, bouw en expeditie


Beschrijving

Een transportbedrijf in Zuid-West-Nederland dat gespecialiseerd is in het transport voor de volgende sectoren: petrochemie, offshore, scheepvaart, bouw en expeditie. Het bedrijf is al enkele decennia actief in de logistieke sector, waarbij kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. De onderneming verricht werkzaamheden voor meerdere grote opdrachtgevers. De meeste klanten maken al decennia gebruik van de diensten van de onderneming. 

Bijzonderheden
De onderneming biedt verschillende diensten aan: koerierservice en sneltransport (nationaal en internationaal), Europees wegtransport, Warehousing, Zee- en Luchtvracht en Industriële verpakkingen. Voor de afdeling Transport vinden de activiteiten hoofdzakelijk plaats in Nederland en België. Daarnaast heeft de onderneming een netwerk met betrouwbare partners in het buitenland waardoor vervoer naar verdere Europese bestemmingen wordt aangeboden. Het Keurmerk Transport & Logistiek is ruim 10 jaar geleden behaald.

Financiële informatie
De omzet van de onderneming is over de jaren gestaag gegroeid. In de afgelopen jaren zijn verschillende vervangingsinvesteringen gedaan in het wagenpark waardoor het wagenpark up-to-date is.

Geschikt voor
De onderneming biedt kansen aan een partij die zich richt op transport en de activiteiten wil uitbreiden. De trekkende eenheden van de onderneming zijn divers, wat zorgt voor een brede inzetbaarheid. 

Reden voor verkoop
Wegens de leeftijd van de eigenaar overweegt de eigenaar om de onderneming ter overname aan te bieden.

Aangeboden belang
De activiteiten van de onderneming zijn ondergebracht in verschillende entiteiten. In een aantal van deze entiteiten wordt geparticipeerd door werknemers. De resterende aandelen worden ter overname aangeboden.

Memorandum
Bij gebleken interesse wordt een memorandum met aanvullende informatie binnen enkele weken toegestuurd. 

Omzet

€ 3.500.000

Winst

EBITDA € 395.000

Aantal Fte

21-50

Regio

Locatie anoniem

Sector

Automotive, transport & logistiek

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29417

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!