Met Bovag keurmerk

Ter overname wordt aangeboden een universeel autobedrijf aan dat gevestigd is in Zuid-Holland. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 600.000

EBITDA

EBITDA € 120.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

West Nederland

SECTOR

Automotive, transport & logistiek

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#28521

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Ter overname wordt aangeboden een universeel autobedrijf aan dat gevestigd is in Zuid-Holland. De nadruk van de activiteiten ligt op reparatie en onderhoud. Daarnaast legt de onderneming zich toe op de verkoop van occasions. Uiteraard draagt onderneming het BOVAG-kwaliteitskeurmerk. De verdeling tussen particuliere klanten en zakelijke klanten is circa 70/30%-verhouding.

Bijzonderheden
De onderneming bestaat al ruim 15 jaar en is mede hierom een begrip in de regio. De onderneming is sinds haar bestaan gestaag gegroeid in zowel werkruimte als in het klantenbestand. Het bedrijf heeft een trouw klantenbestand op weten te bouwen dat niet alleen bestaat uit particuliere klanten, maar ook zakelijke. 

Werkplaats
De onderneming beschikt over een goed uitgeruste werkplaats met vijf bruggen. De bruggen zijn geschikt voor zowel personenauto’s als voor bestelauto’s. De onderneming kenmerkt zich als modern, klein autobedrijf met een platte structuur.

Interne organisatie
Naast de ondernemer zijn er vijf personen (circa 3,7 FTE) werkzaam binnen de onderneming. Drie personen zijn in dienst als monteur. Tevens heeft de onderneming een receptionist in dienst en verricht één werknemer werkzaamheden rondom de werkplaats. De ondernemer zelf verricht diverse werkzaamheden in de werkplaats en is daarnaast verantwoordelijk voor de facturatie.

Reden verkoop
De onderneming is verkoper te groot geworden, hij ziet zichzelf niet als de ideale persoon om het bedrijf te leiden in de volgende fase. Uiteraard is de verkoper na overdracht beschikbaar om, gedurende een vooraf bepaalde periode betrokken te blijven bij de onderneming om zorg te dragen voor een ordentelijke overdracht.

Overnamekandidaat
De onderneming is onder andere geschikt voor een strategische partij, investeerder of een MBI-kandidaat. 

Transactie
De verkoper wenst het volledige bedrijf te verkopen. De verkopende ondernemer staat open voor zowel een aandelentransactie als voor een activa-passiva transactie.

Onroerend goed
Het onroerend goed is in eigendom van het bedrijf en kan onderdeel uitmaken van de transactie maar kan ook worden gehuurd. De overdrachtsdatum zal in overleg worden vastgesteld. Tevens zijn eventuele financieringsvormen bespreekbaar.

MKB-Fonds

Investeerder in beeld

MKB Fonds investeert in volwassen mkb-bedrijven met een bewezen marktpositie. Wij zijn een lange termijn, actief ondersteunende investeerder, die zich voornamelijk richt op het realiseren van bedrijfsopvolging (pre-exit) en buy and build.