Universeel autobedrijf in Noord-Brabant

Aangesloten bij gerenommeerde serviceformule


Beschrijving

Een goedlopend universeel autobedrijf, dat is gevestigd in Noord-Brabant en een goede reputatie in de omgeving heeft. Het autobedrijf is aangesloten bij een gerenommeerde serviceformule. Uiteraard draagt de onderneming het BOVAG-kwaliteitskeurmerk.

Bijzonderheden
De onderneming richt zich met name op het onderhoud en de reparatie van personenauto’s. Daarnaast legt de onderneming zich toe op de verkoop van occassions vanuit de showroom.

Werkplaats
De werkplaats van de onderneming is goed uitgerust en is voorzien van vier bruggen. 

Klanten
De onderneming beschikt over een uitgebreid klantenbestand dat voornamelijk uit particulieren klanten en leasemaatschappijen bestaat.

Financieel resultaat
De onderneming heeft in 2019 een omzet van circa € 620.000 gerealiseerd. De EBITDA bedraagt daarbij circa 16%.

Interne organisatie
Naast de ondernemers zijn er drie personen werkzaam binnen de onderneming, allen werkzaam in de werkplaats. Een van de ondernemers is voornamelijk werkzaam als bedrijfsleider van de onderneming. De ander verzorgt de administratie. De onderneming heeft een platte structuur en de werknemers voelen zich betrokken bij het bedrijf.

Reden verkoop
De huidige ondernemers hebben vanwege hun leeftijd besloten de onderneming te willen verkopen. Zij zijn na overdracht beschikbaar om, gedurende een vooraf bepaalde periode betrokken te blijven bij de onderneming om zorg te dragen voor een ordentelijke overdracht.

Overnamekandidaat
De onderneming is geschikt voor een strategische partij die haar activiteiten en klantenbestand wil uitbreiden. Daarnaast is de onderneming geschikt voor een MBI-kandidaat met kennis van de sector of voor een investeerder.

Transactie
De verkoper wenst het volledige bedrijf te verkopen. De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een aandelentransactie (verkoop van 100% van de aandelen).

Overdracht
Het onroerend goed is in eigendom van het bedrijf en kan onderdeel uitmaken van de transactie. De overdrachtsdatum zal in overleg worden vastgesteld. Tevens zijn eventuele financieringsvormen bespreekbaar.

Omzet

€ 620.000

Winst

EBITDA € 99.000

Aantal Fte

2-5

Regio

Zuid Nederland

Sector

Automotive, transport & logistiek

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29144

Brookz 500

Schrijf je nu (gratis) in voor de Brookz 500 en ontvang begin december deze dubbeldikke jaargids in je brievenbus!

Schrijf je in!