Legal Rebel Mediation & Negotiation

Business- en arbeidsmediators in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam


Over ons

Wij zijn specialist in zakelijke mediation, vertrouwelijk onderzoek en onderhandelen. Onze beroepsmediators bieden oplossingsgerichte ondersteuning op hoog niveau en een persoonlijke benadering. 

U krijgt:

  • erkenning voor uw kant van de zaak en inzicht in het perspectief van de andere partij en v.v.
  • zo snel mogelijk een praktische en duurzame oplossing.
  • zelf weer de controle over de situatie

De zakelijk mediator is een onpartijdige derde die u actief ondersteunt om zelf tot een oplossing te komen, waarbij in alle vertrouwelijkheid de werkelijke belangen boven tafel komen.

Alle facetten van het conflict komen systematisch aan bod. De oplossing sluit hierdoor aan bij uw feitelijke en juridische situatie, de onderlinge relatie en de bedrijfscultuur. 

Wij werken internationaal: S&S is de Nederlandse partner van ADR Center Global en wij zijn geselecteerd als gespecialiseerde Brexit Mediators door de Nederlandse Mediators Vereniging: 

Als mediator werken wij voor alle partijen gezamenlijk. U kunt ons ook voor individuele ondersteuning inschakelen als dealmaker bij een belangrijke onderhandeling. Daarnaast doen wij vertrouwelijk onderzoek. 

Wilt u meer weten? Neem contact op voor een kosteloos verkennend gesprek.

Profiel Manon Schonewille
Manon Schonewille, sinds 1996 zakelijk mediator en onderhandelaar

Specialisme en ervaring
Sinds 1996 ben ik als zakelijk mediator en onderhandelaar actief in Nederland en daarbuiten. 

Ik mediate vooral contractenrechtelijke geschillen en vraagstukken rond (beëindiging van) samenwerkingen en bedrijfsovernames. Daarnaast help ik teams, directie en aandeelhouders, managers en medewerkers om beter samen te werken of te onderhandelen. Dit kan zowel in de hoedanigheid van bemiddelaar als trainer.

Als feedback hoor ik vaak dat ik snel vertrouwen wek en creatieve en praktische oplossingen weet te vinden. 

Biografie
Door mijn juridische achtergrond in combinatie met ervaring als bedrijfseigenaar, werkgever en werknemer, ben ik in staat om zowel de zakelijke als juridische kant te bekijken. Ik kan meedenken met het perspectief van directie, aandeelhouders en hun (juridisch) adviseurs. Voorbeelden van mediations en onderhandelingsbegeleiding zijn hier te vinden: https://www.manonschonewille.nl/zakelijk-mediator-cv.

Na afstuderen aan de rechtenfaculteit van de Universiteit van Groningen heb ik in verschillende landen in internationale marketing- en bedrijfsstrategie gewerkt voor multinationale organisaties waaronder Nestlé en Schering. Hier werd de basis gelegd voor mijn interesse in internationale onderhandelingen, conflictoplossing en -preventie. Vervolgens heb ik verschillende management functies gehad in het MKB en sinds 2006 ben  ik ondernemer. Sinds 1996 ben ik actief als mediator.

Als mediator en onderhandelaar heb ik diverse opleidingen gevolgd in Nederland, Oostenrijk, UK en USA, waaronder negotiation en avanced negotiation | difficult conversations aan de Harvard Law School in Boston en het credentialing-programma bij het National Conflict Resolution Center (NCRC) in San Diego. 

Naast een veelgevraagd spreker en gastdocent aan verschillende universiteiten, publiceer ik regelmatig. Ik ben o.a. de auteur van het standaardwerk ‘Toolkit Mediation’.

+Lees meer -Lees minder

Aanvullende informatie

Opgericht:

2013

Aantal adviseurs:

6

Dienstverlening:

Zakelijke- en arbeidsmediation, vertrouwelijk onderzoek en onderhandelen

Contact met de adviseur

Algemene gegevens

Legal Rebel Mediation & Negotiation

location-icon Hofplein 20
3032 AC Rotterdam

Referenties

Aandeelhouders- en bestuurdersgeschil

Casus 1

Toekomstbestendig maken samenwerking

Casus 2

Conflict tussen bedrijf in financieel zwaar weer, borgen en bank

Casus 3

Aangesloten bij Brookz sinds 26 februari 2020

Contactpersonen

contact-img

Manon Schonewille

phone-icon+31654336192 email-icon[email protected]

Bezoek- en postadres

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Contactgegevens