Aannemingsbedrijf met transportactiviteiten

Actief in de grond-, weg- en waterbouw


Beschrijving

Het aannemingsbedrijf is actief in de grond-, weg- en waterbouw met een zeer brede klantenkring. Klanten van de onderneming zijn voornamelijk overheden, bouwkundig aannemers, woningbouwverenigingen, bedrijven en particulieren. De onderneming werk zowel als hoofd-/onderaannemer, deelnemer van het bouwteam of als adviseur. Naast het aannemingsbedrijf als grootste klant levert de onderneming aan bouwbedrijven en aannemers.

Bijzonderheden
Dankzij een uitgebreid dienstenpakket en een breed netwerk aan specialisten ondersteunt het bedrijf in elke fase van project. Het dienstenpakket van de onderneming bestaat onder meer uit het bouwrijp, woonrijp en gebruiksklaar maken van projecten en de reconstructie en renovatie van projecten. Het transportbedrijf richt zich op het leveren en transport van zand, grond en overig wegenbouwmateriaal.

Bezittingen
De onderneming beschikt over een goed uitgerust bedrijfspand, welke onderdeel uit kan maken van de transactie. Daarnaast heeft de onderneming diverse kippers en een vrachtauto met autolaadkraan en containerafzet systeem in beheer. Ook beschikt het bedrijf over een aantal containers.

 

Financieel
De totale omzet bedraagt circa € 2,8 miljoen (2019). De winstgevendheid is daarnaast goed te noemen.

Structuur en organisatie
Naast de ondernemer zijn er 12 werknemers in dienst. De personeelsleden zijn vakbekwaam. Het personeelsbestand kenmerkt zich door loyaliteit. De eigen transportmiddelen worden bemand door ervaren en deskundig personeel. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van inleenkrachten en onderaannemers. De ondernemer is met name verantwoordelijk voor de aansturing van het personeel en het onderhouden van klantcontact. 

Reden verkoop en kandidaat-koper
De huidige eigenaar wil zich in de toekomst gaan richten op andere zakelijke activiteiten, daarnaast is verkoop gezien de leeftijd van de ondernemer en het gebrek aan opvolging een logische stap. Het aangeboden bedrijf is geschikt voor een strategische partij alsook een MBI-kandidaat die sterke affiniteit heeft met grond-, weg- en waterbouw. De huidige ondernemer wil voor een nader overeen te komen periode betrokken blijven om voor een ordentelijke overdracht zorg te dragen.

Transactie
De verkoper geeft de voorkeur aan een aandelentransactie waarbij de koper aandeelhouder wordt van de huidige onderneming. De verkoper wenst het bedrijf uiteindelijk voor 100% te verkopen. De aandelen zijn over te nemen inclusief huur van het onroerend goed. Een overname van het onroerend goed is ook bespreekbaar. 

Omzet

€ 2.800.000

Aantal Fte

11-20

Regio

Noord Nederland

Sector

Automotive, transport & logistiek, Bouw & installatietechniek

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29464

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!