Autobedrijf

Servicedealer en Erkend Reparateur
Goedlopend autobedrijf gevestigd in West-Nederland ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 5.600.000

EBITDA

EBITDA € 360.000

AANTAL FTE

6-10

REGIO

West Nederland

SECTOR

Automotive, transport & logistiek
Franchise

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#29480

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming is gevestigd in West-Nederland en is als servicedealer en Erkend Reparateur aangesloten bij een gerenommeerd merk. De kernactiviteiten van de onderneming zijn divers: zo legt de onderneming zich onder meer toe op in- en verkoop van occasions en nieuwe auto’s. Zowel personenauto’s als bedrijfswagens vallen onder het assortiment. Daarnaast voert zij reparaties en onderhoud uit.

Bijzonderheden
De onderneming heeft een moderne showroom van waaruit verkoop plaatsvindt. Daarnaast beschikt de onderneming over een goed uitgeruste werkplaats. De onderneming levert eerlijk en deskundig advies en heeft dan ook een goede naamsbekendheid in de omgeving opgebouwd. De onderneming beschikt daarnaast over een uitgebreid klantenbestand.

Financieel resultaat
De onderneming heeft in 2019 een omzet van ruim €5.600.000 gerealiseerd. De EBITDA bedraagt €330.000 tot €360.000 per jaar. 

Interne organisatie
Naast de ondernemers zijn er vijf personen werkzaam binnen de onderneming. Er is één medewerker werkzaam als commercieel manager. Daarnaast zijn vier werknemers werkzaam in de werkplaats. Eén van de ondernemers is voornamelijk werkzaam als bedrijfsleider, de ander verzorgt de administratie. De werknemers zijn zeer betrokken bij het bedrijf. Het team werkt met de nieuwste apparatuur en wordt continu geschoold.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemers hebben vanwege hun leeftijd besloten de onderneming te willen verkopen. Zij zijn na overdracht beschikbaar om, gedurende een vooraf bepaalde periode, betrokken te blijven bij de onderneming om zorg te dragen voor een ordentelijke overdracht.

Geschikt voor
De onderneming is geschikt voor een strategische partij die haar activiteiten en klantenbestand wil uitbreiden. Daarnaast is de onderneming geschikt voor een MBI-kandidaat met kennis van de sector of voor een investeerder. 

Transactievorm
De verkoper wenst het volledige bedrijf te verkopen. De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een aandelentransactie (verkoop van 100% van de aandelen).

Onroerend goed
Het onroerend goed wordt gehuurd maar is tevens in eigendom van de ondernemers. Voorkeur van verkopers gaat uit naar de continuering van de verhuur van het onroerend goed (minimaal 5 jaar). In overleg is verkoop ook bespreekbaar. De overdrachtsdatum zal in overleg worden vastgesteld. Tevens zijn eventuele financieringsvormen bespreekbaar.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!