Autobedrijf met trouw klantenbestand

Erkend reparateur met goede reputatie


Beschrijving

Het betreft een autobedrijf in Oost-Nederland dat als erkend reparateur is aangesloten bij een alom bekend merk maar ook voor andere merken reparaties uitvoert. De nadruk van de werkzaamheden ligt op reparatie en onderhoud, hierbij draagt de onderneming het BOVAG-kwaliteitskeurmerk. De onderneming is gevestigd in provicie Gelderland en bestaat al een geruime tijd.

Kerncijfers
De onderneming heeft in 2018 een omzet van circa € 530.000 gerealiseerd. De EBITDA-marge is daarbij ruim 8%. Inclusief de verhuuropbrengsten van het pompstation bedraagt de EBITDA-marge ruim 12,5%.

Bijzonderheden
Dankzij haar lange historie en haar goede locatie, waar ook een benzinepomp en wasboxen zijn gevestigd, heeft de onderneming een trouw klantenbestand weten op te bouwen en is er een lage drempel voor klanten om binnen te stappen.

Exploitatie
Naast een goed uitgeruste werkplaats met twee bruggen beschikt de onderneming over een showroom en over twee wasplaatsen. Daarnaast wordt de benzinepomp verhuurd aan een derde. De exploitatie van de benzinepomp kan, indien gewenst, onderdeel uitmaken van de transactie. De onderneming biedt ruimte voor groei op gebied van verkoop van tweedehands auto’s.

Medewerkers
Naast de ondernemers zijn er twee personen (2 FTE) werkzaam binnen de onderneming. Een van de ondernemers is voornamelijk verantwoordelijk voor de acquisitie en planning van de werken. De ander is gericht op de facturering en administratie. Beide werknemers zijn werkzaam in de werkplaats en langere tijd betrokken bij het bedrijf.

Reden verkoop
De huidige ondernemers hebben een leeftijd bereikt waarop zij de onderneming wensen te verkopen. Uiteraard is de verkoper na overdracht beschikbaar om, gedurende een vooraf bepaalde periode betrokken te blijven bij de onderneming om zorg te dragen voor een ordentelijke overdracht.

Geschikt voor
De onderneming is zeer geschikt voor een ondernemende MBI-kandidaat of strategische partij die haar activiteiten en klantenbestand wil uitbreiden. 

Aangeboden belang en transactievorm
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. De verkopende ondernemer staat open voor zowel een aandelentransactie als voor een activa-passiva transactie. Het onroerend goed is in eigendom van het bedrijf en kan onderdeel uitmaken van de transactie maar kan ook worden gehuurd. De overdrachtsdatum zal in overleg worden vastgesteld. Tevens zijn eventuele financieringsvormen bespreekbaar.

Omzet

€ 530.000

Aantal Fte

2-5

Regio

Oost Nederland

Sector

Automotive, transport & logistiek

Type Klanten

B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#27685

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!