Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Commercieel installatiebedrijf in een groeiende markt

Specialist in klimaattechniek waaronder ventilatiesystemen, airconditioning en warmtepompen


Beschrijving

De onderneming is specialist op het gebied van klimaattechniek waaronder ventilatiesystemen, airconditioning en warmtepompen. Het bedrijf is erg succesvol en staat zeer goed in de markt.

Klanten
Er is een zeer grote spreiding van klanten over heel Nederland met het accent op de Randstad. Ca. 80% van de klanten zijn terugkerend via o.a. langlopende onderhoudscontracten.

Vestiging
De onderneming is gevestigd in de Randstad. Er zijn tussen de 15 en 20 personeelsleden werkzaam inclusief eigenaar. Er is sprake van een goed, vakkundig en gemotiveerd team.

Kerncijfers
De omzet in 2018 bedroeg € 1.850.000 met een EBITDA (na normalisatie) van 16%. Sinds 2016 vindt er een sterke groei van de omzet plaats, die zich ook in 2019 voortzet en waarin een EBITDA van ca. € 350.000 wordt verwacht.

Vraagprijs
De vraagprijs bedraagt € 2.100.000 op basis van een 100% aandelenovername. Inclusief 60% solvabiliteit en bankschulden vrij.

Groeipotentieel
Het bedrijf heeft een enorm groeipotentieel voor de komende jaren. Enerzijds door een grote vraag naar een vervangingsmarkt op het gebied van airconditioning en anderzijds door de grote marktontwikkeling en vraag naar warmtepompen. Het bedrijf heeft hiervoor alle expertise in huis!

Reden verkoop
De onderneming wordt ter overname aangeboden om de verdere groei van dit bijzondere bedrijf te realiseren.

Bereidheid eigenaar
Bespreekbaar is dat de eigenaar nog voor een langere periode betrokken blijft.

Geschikt voor
Dit bedrijf is geschikt voor een commercieel “zware” MBI-er (en niet vreemd van techniek), een strategische partij of een investeringsbedrijf met toegevoegde waarde.

Omzet
€ 1,850,000
Aantal FTE
11-20
Regio
Midden Nederland
Sector
Bouw & installatietechniek, Industrie & productie
Profielnummer
#27197
Rechtsvorm
B.V.