Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Groeiend productiebedrijf in transportsector

Niche speler met exclusieve leverovereenkomst met A-merk fabrikant


Beschrijving

De onderneming ontwikkelt en produceert mechanisch / hydraulisch beweegbare constructies die in de transportsector gebruikt worden. De onderneming heeft sinds begin jaren '10 een exclusieve leverovereenkomst met een A-merk fabrikant in Europa.

Bijzonderheden
Het bedrijf bestaat sinds 2008, maar heeft een historie die terug gaat tot 1998. Dit kleine bedrijf wordt gevoerd door de DGA, aangevuld met een 1 vaste medewerker & een aantal flexkrachten. Producten worden in eigen huis ontwikkeld tot proof of concept. Productietekeningen worden bij externe partijen gemaakt. De organisatie heeft zich gespecialiseerd in assemblage, nagenoeg alle onderdelen worden aangeleverd vanuit toeleveranciers.

Kerncijfers
De DGA heeft het bedrijf alleen opgebouwd en sinds de oprichting ieder jaar omzetgroei bewerkstelligd. De onderneming heeft in 2018 een omzet gerealiseerd van €800.000 en in 2019 een omzet gerealiseerd van boven de €1.000.000. In 2020 is gestart met de uitvoering van de portefeuille aan opdrachten, waarin dusdanige hoeveelheid in bestelling klaar staat om groei door te kunnen zetten. De onderneming heeft een flexibele kostenstructuur met beperkte overhead.

Profiel koper
Het betreft een ideale kandidaat voor een metaalbedrijf op zoek naar een eigen product of aanvulling van het productportfolio. Voor dit type bedrijf ontstaan onmiddellijk synergie voordelen op gebied van: toelevering van onderdelen, engineering en schaalgrootte. Daarnaast is het een unieke kans voor een MBI kandidaat om samen met de huidige DGA het bedrijf verder uit te bouwen en de volgende professionaliseringsslag te maken.

Aangeboden belang
De verkopende ondernemer wil in samenspraak met de koper afstemmen wat exact verkocht wordt en welke rol daarin bestemd is voor de huidige DGA.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Aandelentransactie, waarbij u (mede)-aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Reden voor verkoop
De onderneming is te koop omdat de DGA de volgende groeistap niet alleen wil nemen. Met name de engineering en assemblage moet worden opgeschaald om groei mogelijk te maken. De verkoper is bereid (indien gewenst) zich op commercieel gebied aan het bedrijf te blijven verbinden.

Prijs
De prijs is nader overeen te komen.

 

Omzet
€ 1,000,000
Aantal FTE
2-5
Regio
Zuid Nederland
Sector
Automotive, transport & logistiek, Industrie & productie
Type klanten
B2B
Profielnummer
#28510
Rechtsvorm
B.V.