Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Groente speciaalzaak op een A-locatie in Rotterdam met gezonde omzet/winst

Totale overdracht voor € 60.000, al 30 jaar een begrip in de buurt


Beschrijving

Een nette groente en fruitwinkel met heerlijke vers-maaltijden, waarvan er maar weinig zijn in Rotterdam. Het succes van de onderneming komt door de unieke locatie, een vriendelijke sfeer, goede service, een actueel en smakelijk aanbod van verse maaltijden, soepen, salades, noten en groentes en fruit.

Bedrijfshistorie
De groentewinkel vestigde zich in 1990 aan een high-end winkelstraat in Hillegersberg, te Rotterdam. De locatie, inrichting, voorraden en inventaris van de winkel worden te koop aangeboden ivm de naderende pensioengerechtigde leeftijd van de ondernemers. De locatie wordt daarbij aangeboden tegen hetzelfde gunstige huurtarief. Ook is er een mogelijkheid om te praten over aankoop van het pand.

Het betreft een groentewinkel met een ruim aanbod van K&K-maaltijden, gesneden groentes, soepen en rauwkostsalades. De winkel is gesitueerd in een pand met eigen opslag en een uitgebreide keuken waar de ruime keuze van maaltijden dagelijks vers worden bereid. Het pand is bruikbaar voor voortzetting van deze diensten, of voor meerdere soorten food-gerelateerde speciaalzaken.

Locatie
In de straat zijn diverse complementaire zaken aan de groentewinkel. Er is een ecologische supermarkt, een gezondheidswinkel, een tweetal slagers, een cafetaria, tabakszaak, een kaasboer en er zijn meerdere aantrekkelijke horecavoorzieningen. In het winkelgebied zijn er ook nog een Kruidvat, Pets Place, Hema, Blokker, Douglas, Ici Paris en een schoonheidssalon en een kapper te vinden. Als ondernemer wordt je lid van een actieve winkelvereniging die veel doet voor de buurt.

De straat is bovendien een populaire trekpleister voor mensen die wat meer te besteden hebben vanwege de aanwezigheid van hoogwaardige kleding- en interieurzaken (waaronder Pauw, Van Assem, Countryhouse en Purdey). De straat is toegankelijk voor eenrichtingsverkeer, fietsers, voetgangers en er stopt een tram en busvervoer. In de buurt is er voldoende parkeergelegenheid (betaald parkeren).

Activiteiten van het bedrijf
Verkoop van groente, fruit, K&K maaltijden en soepen, vers gesneden groenten, verse salades, sappen.

Onderscheidend vermogen
Vriendelijkheid, sfeer, kwaliteit, een actueel vers aanbod zowel als klantgerichtheid staan hoog in het vaandel. De groentewinkel heeft een stabiel bestand van trouwe en nieuwe klanten, van alle leeftijden. We luisteren goed naar de klant en vertalen trends regelmatig in een nieuw vers aanbod met hoge marges.

Verkoopprijs
Totale overdracht voor 60.000 euro, i.v.m. pensioengerechtigde leeftijd.

Ter overname
Het winkelgedeelte is ± 45 m², de keuken en opslag zijn ± 65 m². Het overnamebedrag bestaat deels uit overname van de locatie tegen dezelfde gunstige huurcondities (evt. is koop bespreekbaar), de inventaris en de voorraden en uit goodwill. De huidige eigenaar is bereid om tijd te steken in volledige overdracht van het concept.

De huidige inrichting en inventaris bestaat uit goed onderhouden toonbanken, koelcellen, keukenmachines, sapcentrifuges, kasten, belettering aan de gevel, etc. Een volledige prospectus is op te vragen bij de verkoper. Ook zijn er volledig bijgehouden logboeken van het onderhoud.

Kansen
Voor een nieuwe ondernemer bestaat kans om de klantenkring te verrijken door betere vindbaarheid online, of door actief in te zetten op uitbreiding van de diensten naar bijvoorbeeld omliggende horecagelegenheden of bedrijven. Het is ook mogelijk om andere voedselproducten aan te bieden, zoals kaas, delicatessen, verse broodjes, etc.

Daarnaast is er nog het nodige te bereiken door de zichtbaarheid van het aanbod voor passanten te vergroten, zoals door creatieve signing op straat en meer te doen met actuele aanbiedingen.

Omzet
€ 430,000
Winst
Nettowinst € 82,500
Aantal FTE
2-5
Regio
West Nederland
Sector
Agri & food, Detailhandel
Type klanten
B2C
Profielnummer
#28657
Rechtsvorm
VOF