Mooi bedrijf met klinkende naam

Groothandel (B2B) Spirituele producten, Mineralen & Edelstenen met veel mogelijkheden in een specifieke markt ter overname. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 1.200.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Midden Nederland

SECTOR

Groothandel
IT, online & e-commerce

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#28664

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het bedrijf is sinds vele jaren uitgegroeid tot een toonaangevende groothandel van spirituele producten. Een volwassen bedrijf met een stevige positie in de markt en een "klinkende" naam.

Producten
De producten worden verkocht aan detailhandel en particulieren. Met een uitgebreide, gebruiksvriendelijke en informatieve website worden de klanten uitgebreid geïnformeerd over de producten en biedt hen de mogelijkheid alle producten online te bestellen.

Bijzonderheden
Het bedrijf beschikt over een zeer ruime fysieke showroom/winkel voor het volledige productgamma met afhaalfaciliteiten voor de klanten. De producten worden wereldwijd ingekocht bij voornamelijk vaste leveranciers.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in Midden-Nederland in een modern huurpand. Naast de eigenaar zijn er meer dan 7 medewerkers in dienst.

Groei
Het bedrijf heeft in de afgelopen 2 jaar een zeer sterke groei doorgemaakt en ook de verwachting voor 2021 is weer een sterke stijging.

Overnameprijs
De overnameprijs is nader overeen te komen, maar houdt u rekening met een totaal prijs van ca. € 1.600.000,-.

(deel)financiering
De huidige eigenaar is bereid om voor de juiste partij een (deel)financiering te verstrekken indien nodig.

Eigen middelen
De koper dient kwaliteit en dienstverlening belangrijk te vinden en geïnteresseerd te zijn in de producten en hun toepassingen. Om een soepele overdracht mogelijk te maken, dient de potentiële koper over een ca. € 500.000,- vrije eigen middelen te beschikken.

Mogelijkheden
Interessant bedrijf met veel mogelijkheden in heel specifieke markt.

Geschikt voor
Zeer geschikt voor een commerciële MBI-er (mits hij/zij kan beschikken over voldoende financiële middelen).

Opleiding uitgelicht

Alex van Groningen

In de leergang M&A van Alex van Groningen kom je alles te weten over overnames, bedrijfswaardering en succesvolle integratie. Experts nemen je mee door het gehele overnameproces.