Internationaal georiënteerd

Internationaal georiënteerde handelsonderneming in printplaten. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 3.700.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Locatie anoniem

SECTOR

Groothandel
Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#30274

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het bedrijf zoekt op basis van de behoefte van de klant de meest geschikte producent en voorziet de klant van advies voor de meest efficiënte indeling van de printplaat. De dienstverlening gaat derhalve verder dan enkel de in- en verkoop van producten. Door de klant aangeleverde files en tekeningen worden gecontroleerd om productierisico’s uit te sluiten. Daarnaast biedt het bedrijf ontzorging door transport, logistiek en papierwerk uit handen te nemen van de klant.

Medewerkers
Naast de ondernemers zijn er zeven vaste medewerkers en twee vakantiekrachten met een 0-urencontract in dienst. De onderneming heeft een vast team medewerkers dat zeer betrokken is bij het bedrijf. Dankzij de eigen medewerkers in Nederland en Duitsland en goede contacten in Azië is er controle over de kwaliteit en bestaan er korte lijnen voor de communicatie. Het productieproces van de printplaten wordt nauwgezet gevolgd.

Klanten
De onderneming bestaat een kleine 20 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een internationaal georiënteerd bedrijf met klanten in diverse marktsegmenten. De onderneming heeft onder andere klanten in de industrie, automotive, sensoren en domotica. Dankzij een groot netwerk kan de onderneming vrijwel alle technische mogelijkheden realiseren.

Locatie
De onderneming is gevestigd in een modern pand, met eigen logistiek centrum. Het gebouw is energiebesparend en de werkplekken zijn voorzien van moderne apparatuur.

Omzet
De onderneming had in 2020 een omzet van ruim € 3,7 miljoen. De EBITDA–marge bedraagt circa 8%.

Reden verkoop
Vanwege focus op andere activiteiten wil de ondernemer de onderneming verkopen.

Profiel koper
De onderneming is geschikt voor een strategische partij. Een MBI-kandidaat met kennis van de sector is ook welkom mits deze beschikt over voldoende eigen middelen.

Transactie
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. Hierbij geeft de verkoper de voorkeur aan een aandelentransactie. Het onroerend goed is in eigendom van de ondernemer en de voorkeur gaat uit naar verhuur van het onroerend goed.

Opleiding uitgelicht

Alex van Groningen

In de leergang M&A van Alex van Groningen kom je alles te weten over overnames, bedrijfswaardering en succesvolle integratie. Experts nemen je mee door het gehele overnameproces.