Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Installatiebedrijf in Zuid-Holland

Gespecialiseerd in warmtetechniek


Beschrijving

Een w-installatiebedrijf waarbij de activiteiten voornamelijk op loodgieterswerk, installatie van sanitair, airconditioning, zonne-energie en verwarming zijn gericht. Daarnaast verricht de onderneming ook service en onderhoud aan installaties.

Bijzonderheden
De onderneming bestaat al meer dan zestig jaar en heeft hierdoor een trouw klantenbestand op weten te bouwen van zowel particuliere als zakelijke klanten. De verdeling tussen haar particuliere en zakelijke klanten is ca. 50/50.

Werkgebied
De onderneming verricht werkzaamheden voor diverse soorten klanten. De onderneming is voornamelijk actief de (regio) driehoek Rotterdam – Den Haag – Leiden. De laatste jaren richt de onderneming zich steeds meer op duurzame installaties, hierbij kan gedacht worden aan zonneboilers en warmtepompen.

Interne organisatie
Naast de ondernemer zijn er vier monteurs in dienst en werkt één personeelslid op kantoor. De administratie wordt iedere twee weken bijgewerkt.

Financieel resultaat
De onderneming heeft in 2019 een omzet gerealiseerd van circa € 745.000. De EBITDA-marge is daarbij circa 14%.

Reden verkoop
De huidige ondernemer raakt op leeftijd en wil meer tijd gaan besteden aan andere activiteiten. Uiteraard is de ondernemer bereid om na overdracht gedurende een vooraf bepaalde periode betrokken te blijven bij de onderneming om zorg te dragen voor een ordentelijke overdracht.

Overnamekandidaat
De onderneming is geschikt voor een strategische partij die haar activiteiten en klantenbestand uit wil breiden. Tevens is de onderneming geschikt voor een MBI-kandidaat met kennis van de sector of voor een investeerder.

Transactie
De ondernemer wenst het volledige bedrijf te verkopen waarbij de ondernemer open staat voor zowel een aandelentransactie als voor een activa-passiva transactie. Het onroerend goed is in eigendom van de onderneming. Verhuur van het onroerend goed is mogelijk.

Verdere procedure
Graag komt de verkopende partij in contact met ondernemers die interesse hebben in voornoemde onderneming. Bij wederzijdse interesse zal na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst verdere informatie worden verstrekt ofwel een eerste kennismaking gepland.