Verspaning, hoge precisie, modern machinepark, sterk team

Metaalbewerkingsbedrijf met verspaning, hoge precisie, modern machinepark, sterk team. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 1.100.000

EBITDA

EBITDA € 225.000

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek
Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#30194

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een hoogwaardig innovatief verspanend bedrijf met 3-, 4- en 5-assige bewerkingscentra. Belangrijkste bewerkingen en technieken zijn CNC-frezen (ook 5-assig simultaan frezen) en CNC-draaien, draadvonken en zagen. Te bewerken materialen zijn metalen, non-ferro metalen, kunststof, brons, titanium, exotische materialen en roestvast staal. Specialisatie in prototypes, enkel stuks en kleine series.

Klanten
Afnemers variëren van internationaal georiënteerde multinationals tot familiebedrijven, actief in diverse sectoren zoals food, medisch, textiel, grafisch, apparatenbouw en engineering. Het bedrijf werkt nauw samen met R&D-afdelingen van afnemers.

Organisatie
Onderneming heeft in haar ruim 25-jarig bestaan een uitstekende naam en reputatie opgebouwd door continue focus op innovatie, kwaliteit, service en betrouwbaarheid. 

Medewerkers
Het team bestaat uit een mix van gekwalificeerde jonge en ervaren vakkrachten welke aangestuurd worden door de werkvoorbereider/calculator. Totaal aantal medewerkers 10, inclusief de twee (gedeeltelijk part-time) meewerkende eigenaren.

Locatie
De onderneming is gevestigd in Zuidoost-Nederland, gunstig gelegen op een industrieterrein nabij autosnelwegen met goede verbindingen naar Duitsland en België. Het bedrijfspand is in eigendom van de ondernemers en wordt vanuit een aparte BV marktconform gehuurd. Het pand kan gehuurd worden van verkopers. Eigenaren hebben het voornemen om het pand uit te breiden voor benutting groeimogelijkheden.

Reden verkoop
De ondernemers zijn vanwege leeftijd klaar voor een volgende fase in hun leven. Wegens het gebrek aan interne opvolging wordt gezocht naar een passende overnamekandidaat.

Profiel kandidaat-koper
De onderneming biedt uitstekende perspectieven ter uitbreiding en realisatie van synergievoordelen voor een bestaande partij in de branche. Voor een MBI-kandidaat met kennis en ervaring biedt de onderneming een stabiele en winstgevende opstap ter benutting van het groeipotentieel.

Beoogde transactie
Dit betreft een 100% aandelenoverdracht van de aandelen van de werkmaatschappij en een activa transactie met betrekking tot het machinepark vanuit de holding. De ondernemers zijn bereid om na overdracht in een nader te bespreken vorm tijdelijk aan te blijven.

Procedure
Een uitgebreider anoniem profiel is beschikbaar. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst kan een informatiememorandum ontvangen worden.

Kantoor uitgelicht

HSA Lawyers

HSA Lawyers is een boutique advocatenkantoor met een focus op M&A, Private Equity, Venture Capital en op ondernemers toegespitst ondernemingsrecht.