Met een exclusief dealerschap

Gespecialiseerde motordealer in Oost-Nederland met een exclusief dealerschap. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 5.400.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Oost Nederland

SECTOR

Automotive, transport & logistiek
Detailhandel

TYPE KLANTEN

B2C

PROFIELNUMMER

#30271

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming is een gerenommeerde motordealer met een exclusief dealerschap in Oost-Nederland. De onderneming beschikt over een ruim assortiment nieuwe modellen, occasions, onderdelen, kleding en accessoires.

Bijzonderheden
Naast verkoop, verhuur en winterstalling, biedt de onderneming onderhoud en reparaties vanuit de moderne en goed uitgeruste werkplaats. 

Locatie
De onderneming zetelt in een modern pand op A-locatie met showroom, werkplaats, stalling, winkel, café, magazijn en kantoor. Dankzij totaal 3.100 m2 oppervlak is de dealer zeer ruim gesorteerd. 

Klanten
De onderneming heeft in haar lange bestaansgeschiedenis grote naamsbekendheid en een uitstekende reputatie opgebouwd. Dankzij deze goede naam, het ruimte assortiment en uitstekende bereikbaarheid trekt de onderneming klanten uit de wijde omgeving, zowel uit Nederland als Duitsland. Klanten kunnen het aanbod zeven dagen per week bezichtigen in de showroom en online via de website. Klanten worden aan de onderneming gebonden via een community. Zo worden er diverse evenementen georganiseerd, waaronder toertochten en clubavonden.

Medewerkers
Het goed opgeleide en gemotiveerde team bestaat uit zes medewerkers en twee oproepkrachten, naast de twee ondernemers. De organisatiestructuur is te kenmerken als plat met veel individuele verantwoordelijkheid en een mensgerichte cultuur.

Omzet
De onderneming realiseert al jaren een groeiend rendement. In de afgelopen jaren is geïnvesteerd in locatie en personeel waardoor de onderneming volop groeimogelijkheden heeft voor de toekomst. Zowel de financiële posities als het rendement zijn goed te noemen. De omzet van het boekjaar 2020 was circa €5,4 miljoen. De genormaliseerde EBITDA in 2020 bedraagt 5,5%. De vooruitzichten voor de markt zijn goed door de toegenomen vraag naar voertuigen waarmee individueel reizen mogelijk wordt gemaakt. De vaste kosten van de onderneming zijn relatief stabiel, marge op de voertuigen leidt daarom direct tot stijging van het bedrijfsresultaat.

Reden verkoop
De huidige ondernemer heeft een leeftijd bereikt waarop hij de onderneming wenst te verkopen.

Profiel koper
Bedrijf is geschikt voor MBI-kandidaten met kennis van de markt of een financiële/strategische koper. De onderneming biedt kansen aan een strategische partij die schaalvergroting of uitbreiding van de activiteiten wil realiseren.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. Hierbij geeft de verkoper de voorkeur aan een aandelentransactie. Het onroerend goed is in eigendom van de ondernemer en wordt na overname verhuurd aan de nieuwe eigenaar. 

Opleiding uitgelicht

Alex van Groningen

In de leergang M&A van Alex van Groningen kom je alles te weten over overnames, bedrijfswaardering en succesvolle integratie. Experts nemen je mee door het gehele overnameproces.