Arcade-machines, Virtual Reality-machines samen met Japanse street food

Ter investering aangeboden, participatie van 20% in ijzersterk concept gelegen in Amsterdam. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 2.600.000

EBITDA

EBITDA € 1.600.000

AANTAL FTE

11-20

REGIO

West Nederland

SECTOR

Horeca, toerisme & recreatie
Participatie

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30324

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Ter investering wordt aangeboden een participatie van 20% in een concept gelegen in Amsterdam. Het gaat om de geprognotiseerde omzet en winst voor komend jaar. De ondernemer heeft de gehele infrastructuur voor het concept vanuit eigen middelen neergezet en is nu op zoek naar aanvullend kapitaal om het af te maken. Het is direct uitrolbaar en kan precies binnen de geplande versoepelingen gelanceerd worden. De ABN Amro heeft dankzij het haalbaarheidsonderzoek interesse om de volledige behoefte te financieren. De ondernemer heeft vanwege eigen overwegingen liever geen rente en zoekt daarom naar een participatie.

Concept
Het concept, old school arcade machines, nieuwste virtual reality technologie en Japanse street food is uniek, innovatief en vernieuwend in Nederland.

Vestiging
Het pand is 600m² waarvan 100m² gebruikt wordt voor ondersteunende activiteiten en 500m² voor omzet genererende activiteiten. De verhuurder van het pand heeft €100.000 geïnvesteerd om het pand klaar te maken voor het concept. Op dit moment is de verbouwing aan de gang. De gemeente Amsterdam heeft de omgevingsvergunning aangepast zodat dit concept hier kan vestigen. Er is specifiek door de gemeente Amsterdam gevraagd om dit concept hier neer te zetten. 

Prognoses
Het concept wordt op dit moment als zeer goed ervaren door de doelgroepen en begint steeds populairder te worden. De prognoses voor 2022-2023-2024 zijn dan ook erg gunstig. Dit is aan te tonen middels een haalbaarheidsonderzoek.

Aandeelhouders
Ondernemer staat open voor meerdere aandeelhouders, maar geeft de voorkeur aan 1 of 2 aandeelhouders die volledig 20% neemt of ieder 10%. Dit mag/mogen ook investeringsmaatschappijen zijn. Er is geen specifiek kopersprofiel/aandeelhoudersprofiel.

Uitbreiding
Er liggen plannen om uit te breiden naar Europa, er zijn ook al meerdere verzoeken vanuit Europa en Nederland om daar te vestigen.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer wil verdere groei van de onderneming financieren door een deel van de aandelen te verkopen.

Aangeboden belang
De verkoper wenst een minderheidsbelang in de onderneming te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Vraagprijs
De vraagprijs bedraagt € 700.000 voor een aandelenbelang van 20%.

Opleiding uitgelicht

Alex van Groningen

In de leergang M&A van Alex van Groningen kom je alles te weten over overnames, bedrijfswaardering en succesvolle integratie. Experts nemen je mee door het gehele overnameproces.