Speciaalzaak in keukens en keukenapparatuur

Werkt samen met drie goede keukenmerken
Speciaalzaak in keukens en keukenapparatuur ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 5.300.000

EBITDA

EBITDA € 600.000

AANTAL FTE

11-20

REGIO

Oost Nederland

SECTOR

Detailhandel
Groothandel

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30632

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming is gespecialiseerd in de verkoop van keukens en keuken- en inbouwapparaten. De focus ligt met name op de verkoop en installatie van maatwerk-keukens. Werkzaamheden die het bedrijf verricht zijn onder andere inmeten, ontwerpen, samenstellen en installeren. Hierbij werkt de onderneming samen met 3 goede keukenmerken.

Bijzonderheden
Verder beschikt de onderneming over een zeer ruim assortiment aan inbouwapparaten, welke grotendeels in het magazijn en in de ruime showroom van ca 1.500 m2 staan opgesteld. De onderneming staat met name bekend om scherpe prijzen, ruime voorraden en goede service. 

Klanten
De onderneming realiseert ca. 90% van haar omzet middels verkoop aan particuliere klanten. De resterende omzet wordt gerealiseerd uit verkoop aan andere ondernemingen in de branche (groothandel) en vastgoed projecten*.

Locatie
De onderneming is gelegen in een grote stad in Gelderland en bedient met name klanten in een cirkel van 20 kilometer rondom haar locatie. 

Personeel
De onderneming heeft zowel verkopers, bezorgers als monteurs in dienst. Ook besteden zij een deel van de montage uit aan ZZP’ers. Er werken 10-15 mensen.

Reden voor verkoop
De ondernemers hebben veranderde ambities en verwachten dat een nieuwe eigenaar beter groei kan realiseren.

Financieel
De onderneming heeft de afgelopen jaren een mooie groei in omzet gerealiseerd, welke in 2020 € 5,3 mln. bedroeg*. De EBITDA-marge schommelde tussen de 10 en 15%. 

Transactiestructuur
De transactie betreft een verkoop van 100% van de aandelen.

*Eén van de aandeelhouders wenst na transactie de vastgoedprojecten activiteiten voort te zetten en dit onderdeel dus buiten de transactie te laten. Deze omzet is dus ook buiten beschouwing gelaten.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!