Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Webshop B2C gezondheidsproducten

Internationaal e-commerce bedrijf: Duitsland, Oostenrijk, België, Nederland


Beschrijving

De webwinkel is gesticht anno jaar 2000 en niet locatie gebonden. De verkoop geschiedt in Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland uitsluitend via online (website). Op de webshop worden twee stuks eigen produkten verkocht voor verzorging van kalknagels (nagelschimmel) en wratten. De producten zijn geheel in eigen beheer met een eigen merk, formule, productie, verpakking, verkoop, verzending en facturatie. 

Kansen
1 fulltime/eigenaar kan de webwinkel draaiende houden. Op dit moment wordt er weinig tijd besteed aan de webshop. De huidige eigenaar heeft de focus op andere activiteiten. De webshop heeft in het verleden bewezen betere resultaten te kunnen halen bij meer aandacht en focus op de verkoop via Google Adwords. Zie kerncijfers.

Kerncijfers
De omzet, welke grotendeels via de vaste klanten zonder adverteren wordt binnengehaald, is momenteel: € 15-20k. (BTW-vrij/kleinondernemersgregeling). Op dit moment wordt er dus geen Google Ads gedraaid. De oude campagnes en data omtrent deze campagnes zijn wel opgeslagen. De omzet via Google Ads: € 115-150k (21% BTW). Winst 2016: 50k. (Adwords) Winst 2017: 31,5k. (Adwords) Winst 2018: 20.5 k. (Adwords) Winst 2019: 10.5 k (Zonder Adwords).

Website
De website is enigszins verouderd en zou technisch vernieuwd moeten worden. Een vernieuwing zou de omzet drastisch kunnen verhogen. Ook het uitzetten van de producten bij grotere e-commerce platforms zoals Amazon biedt kansen. 

Data
Er is een klantendatabase aanwezig van 70k records. Verwerking van de data (orders, facturatie, administratie) is zeer gebruikersvriendelijk via offline Microsoft software: Acces, Excel, Word en Outlook.

Overname
De eigenaar staat open voor twee vormen van overnames:

  1. Volledige verkoop van het bedrijf waarbij u volledig eigenaar wordt van de webshop nadat u aan de vraagprijs heeft voldaan. 
  2. De eigenaar blijft voor een deel eigenaar van het bedrijf waarbij hij voor kapitaalverstrekking zorgt om te kunnen groeien. De eigenaar zal echter niet meewerken, u bent daarbij de operationele ondernemer, waarbij u wel gebruik kunt maken van zijn kennis.
Omzet
€ 20,000
Winst
EBITDA € 12,500
Aantal FTE
1
Regio
West Nederland
Sector
Gezondheidszorg & farmacie, IT, online & e-commerce
Type klanten
B2C
Profielnummer
#28597
Rechtsvorm
Eenmanszaak