Iedere ondernemer gaat een keer zijn bedrijf verkopen. Maar de reden voor de bedrijfsverkoop verschilt. Lees de redenen op Brookz

27 redenen om uw bedrijf te verkopen

16 January 2017, Peter Rikhof, Brookz

De behoefte aan een nieuwe uitdaging wordt vaak genoemd als reden voor een bedrijfsverkoop. Maar daarnaast zijn er nog een groot aantal redenen voor een geplande of ongeplande verkoop van uw bedrijf. 

De lijst met motieven waarom een ondernemer zijn bedrijf wil verkopen is oneindig. Noodscenario’s als overlijden, arbeidsongeschiktheid, stoppen met werken of echtscheiding wordt in de overnamewereld ook wel afgekort als OASE. Maar daarnaast zijn er nog een aantal persoonlijke en zakelijke redenen waarom iemand zijn onderneming zou willen verkopen. Ik zet ze even voor u op een rijtje:

Geplande redenen bedrijfsverkoop

Min of meer geplande redenen

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 20.000+ ondernemers en investeerders.

Niet geplande redenen

Bekijk onze tips over hoe je een bedrijf verkoopt:

In het ideale geval is de verkoop van uw bedrijf het gevolg van een weloverwogen exit-plan. Maar zoals uit bovenstaande opsomming blijkt zijn er nogal wat redenen (ziekte, scheiding of bijvoorbeeld een conflict met uw zakenpartner) die kunnen leiden tot een ongeplande bedrijfsverkoop.

Gepland of ongepland, één ding staat vast: iedere ondernemer gaat een keer afscheid nemen van zijn bedrijf. Alle reden om uzelf en uw bedrijf minimaal één keer per jaar eens tegen het licht te houden: is het bedrijf in zijn huidige staat wel geschikt om te verkopen, wat is de indicatieve bedrijfswaarde, en wat gaat u doen als het bedrijf verkocht is? Vragen om af en toe eens bij stil te staan. Niet urgent, maar wel belangrijk.

Zelf uw bedrijf (gedeeltelijk) verkopen? Klik hier voor meer informatie over het verkopen van uw bedrijf. 

Peter Rikhof, Brookz

Peter Rikhof is oprichter en algemeen directeur van Brookz. Hij is auteur van Hoe koop ik een bedrijf? en Hoe verkoop ik mijn bedrijf? en heeft sinds 2007 twee keer een bedrijf overgenomen en drie bedrijven met succes verkocht.

Categorieën

Maak van je bedrijfsverkoop een succes met het Brookz-stappenplan Verkoop je bedrijf in 7 stappen!

* Verplicht veld 

Plaats een (anoniem) bedrijfsprofiel

Bedrijf verkopen

Plaats nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!

Plaats profiel

Adviseur Zoekmachine

Adviseur Zoekmachine

Keuze uit ruim 250 kantoren met specialisme in bedrijfsovername, waardebepaling, fiscaal/juridisch advies, corporate recovery, financiering en mediation.

Vind een geschikte adviseur