Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Fiscale verliezen aan ontvoegde dochtermaatschappij: wat zijn de aandachtspunten? Blog

Fiscale verliezen aan ontvoegde dochtermaatschappij: wat zijn de aandachtspunten?

Bij de ontvoeging van een dochtermaatschappij uit de fiscale eenheid kunnen fiscale eenheidsverliezen onder omstandigheden worden meegegeven (of meeverkocht) aan de te ontvoegen dochtermaatschappij.

De voor- en nadelen van een aandelen- en een activa/passiva-transactie Blog

De voor- en nadelen van een aandelen- en een activa/passiva-transactie

Bent u bezig met de verkoop van uw bedrijf of bent u juist geïnteresseerd in het kopen van een onderneming, dan is het goed om de hoogte te zijn van de voor- en nadelen van een aandelentransactie ten opzichte van een activa/passiva-transactie.

Kosten verkoop BV vaak niet aftrekbaar Blog

Kosten verkoop BV vaak niet aftrekbaar

Kosten voor de aan- en verkoop van een B.V. zijn voor een B.V. (koper of verkoper) niet aftrekbaar. Van dit van aftrek uitgesloten kosten is sprake als die kosten zonder die aan- of verkoop niet zouden zijn gemaakt.

BTW heffing op commissarisbeloningen vervalt? Blog

BTW heffing op commissarisbeloningen vervalt?

Op 13 juni 2019 heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie een belangwekkende uitspraak gedaan voor de Nederlandse btw-praktijk. Uit de uitspraak kan worden afgeleid dat een commissaris doorgaans geen btw-ondernemer is. Door deze uitspraak is het belangrijk dat de facturatie van commissarisbeloningen onmiddellijk tegen het licht worden gehouden.

Liquidatieverlies deelneming beperkter aftrekbaar vanaf 2021? Blog

Liquidatieverlies deelneming beperkter aftrekbaar vanaf 2021?

Op grond van de liquidatieverliesregeling kan het verlies op een deelneming in een dochtervennootschap worden afgetrokken als de dochtervennootschap wordt ontbonden (of failliet gaat).

Fiscale gevolgen herstructurering aandelenbelang Blog

Fiscale gevolgen herstructurering aandelenbelang

Wat zijn de fiscale gevolgen van het toetreden van nieuwe aandeelhouders/financiers in een verliesgevende onderneming?


Instandhouding fiscale eenheid

Fiscaal

Hoe kun je voorkomen dat bij verkoop onder beperkende voorwaarden een situatie ontstaat waarbij de dochtermaatschappij voor een korte tijd zelfstandig belastingplichtig wordt?

De Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR)

Fiscaal

Als binnen een familiebedrijf een opvolgingssituatie ontstaat kan de Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) interessant zijn. Lees meer.

Renteaftrek-beperking in Vpb

Fiscaal

De rente is in de toekomst naar verwachting alleen nog maar aftrekbaar als de rentelast minder dan 30% van de EBITDA bedraagt. Lees meer.

Controle op zelfstandigheid van opdrachtnemers

Fiscaal

Dat betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als er sprake is van dienstbetrekking bij opdrachtgever

Niet-aftrekbare kosten bij koop/verkoop deelneming

Fiscaal

Voorkom onnodige kosten bij de verkoop of aankoop van een bedrijf. Lees hier of de kosten van een bedrijfsovername fiscaal aftrekbaar zijn.

Wet DBA on hold gezet

Fiscaal

Staatssecretaris Wiebes heeft onlangs besloten de implementatietermijn voor de Wet DBA te verlengen tot 1-1-2018. Lees meer op Brookz