Florijnz Corporate Finance begeleidt PIDZ in verkoopproces aan Value8

Value8 neemt een meerderheidsbelang van 60 procent in het Eindhovense bedrijf PIDZ in ruil voor ongeveer 10 miljoen euro.

12 juli 2021

De beursgenoteerde investeringsmaatschappij Value8 heeft een belang van 60 procent genomen in PIDZ, een platform dat vraag en aanbod naar zelfstandige zorgprofessionals bij elkaar brengt. 

PIDZ (Professionals In De Zorg) is in 2011 opgericht door Ron Simmer en Wichard Fassbender, destijds beiden actief in de zorg. Zij zijn het bedrijf gestart vanuit hun visie dat de zorg beter en gezonder kan worden georganiseerd en dat zorgprofessionals op hun eigen manier – en dus daarmee gelukkiger – moeten kunnen werken in de zorg. 

PIDZ speelt in op twee belangrijke trends: de toenemende vraag naar zorgprofessionals én de flexibilisering van de arbeidsmarkt. 'Als organisatie is PIDZ de afgelopen jaren hard gegroeid', zegt directeur Hetty van Dommelen. 'We zijn blij dat we steeds meer zorgprofessionals en zorginstellingen kunnen verbinden. We zijn trots op onze mensen en het sterke IT-platform dat ons in staat stelt verder te groeien. PIDZ was toe aan een nieuwe stap om het succes verder uit te bouwen, een stap die wij samen met een investeerder wilden zetten.'

Investeerder

Via Florijnz Corporate Finance kwam PIDZ in contact met Value8, de beursgenoteerde investeringsmaatschappij van Peter Paul de Vries. Value8 neemt een meerderheidsbelang van 60 procent in het Eindhovense bedrijf in ruil voor ongeveer 10 miljoen euro.

'PIDZ is een mooie groeiende onderneming met een goed DNA;, aldus De Vries. 'De intrinsieke motivatie is om het leven voor de zorgprofessional gelukkiger te maken en de zorginstellingen te helpen aan goede professionals. Wij zijn onder de indruk van het goede management en zien volop kansen om verder te groeien. Op het snijvlak van zorg en ICT past PIDZ uitstekend in Value8’s focussectoren van Value8.'

Gezond winstgevend

PIDZ heeft een landelijke dekking met 13 vestigingen (deels via franchise) en is name actief in de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, verpleging, verzorging en thuiszorg. Bij het platform zijn ruim 6.000 zelfstandigen in de zorg aangesloten waarvan een groot deel zich elke dag inzet bij diverse zorginstellingen, en is daarmee een van de leidende partijen in deze markt. In 2020 behaalde PIDZ een omzet van 8,9 miljoen euro, het bedrijf is gezond winstgevend.


Ontvang het nieuwste bedrijvenaanbod

Op Brookz staat het grootste en meest actuele aanbod aan bedrijven van Nederland. Ontvang geheel gratis de nieuwst geplaatste bedrijven op Brookz in je inbox. Op die manier ben je altijd als eerste op de hoogte van het nieuwste bedrijvenaanbod.

Gerelateerde artikelen