Dit zijn de winnaars van de Fusie & Overname Awards 2022!

Wietze Willem Mulder
Wietze Willem Mulder, Brookz
8 december 2022
Hans van de Pas (Match Plan Fusies & Overnames) is de nieuwe Overnameadviseur van het Jaar.
header image

Hans van de Pas (Match Plan Fusies en Overnames) is de nieuwe Overnameadviseur van het Jaar. BDO sleepte de prijs van Overnamekantoor van het Jaar in de categorie Large binnen.

Hans van de Pas van Match Plan Fusies en Overnames is gisteravond tijdens het Fusie & Overname Jaarcongres uitgeroepen tot Overnameadviseur van het Jaar. Van de Plas begeleidde dit jaar onder andere de verkoop van 100%email en 100%driven aan United Playgrounds, de verkoop van IT-dienstverlener Four-IT aan MG Partners en de verkoop van groothandel in maritieme afsluiters Valveco aan Pindustry. 

De prijs voor de Young Overnameadviseur van het Jaar ging naar Tim ten Beitel van Taurus Corporate Finance. Ten Beitel treedt per 1 januari 2023 toe tot de maatschap van Taurus Corporate Finance.

Rudolph Snethlage van TeekensKarstens advocaten notarissen is de nieuwe Overnameadvocaat van het Jaar. Snethlage is actief in bedrijfsovernames (aan- en verkoop), participaties, venture capital, joint ventures en management buy-outs/ins. Daarnast treedt hij ook op voor management teams in private equity-deals.

BDO M&A werd uitgeroepen tot Overnamekantoor van het Jaar in de categorie Large. Met ca. 60 adviseurs zijn zij één van de grootste corporate finance-kantoren voor het MKB en familiebedrijf. De tellers staat voor 2022 al op 62 begeleidde deals door het M&A-team.

In de categorie Medium ging de prijs van Overnamekantoor van het Jaar dit jaar naar Florijnz Corporate Finance. Florijnz begeleidde dit jaar onder andere de verkoop van Emma Solutions aan Riverdam en de verkoop van VM Logistics aan AIM Group. 

Venturefirm werd Overnamekantoor van het Jaar in de categorie Small. Naast M&A- en financiële expertise beschikt Venturefirm ook over directe toegang tot fiscalisten en juristen en dat bevordert de slagvaardigheid en communicatie met de ondernemer. 

De prijs voor Investeringsmaatschappij van het Jaar werd binnengesleept door Antea Participaties. De bekendste investering voor Antea dit jaar was de meerderheidsparticipatie in Kwalitaria, de grootste cafetariaformule van ons land. Gezamenlijk willen ze jaarlijks voor 20 procent omzetgroei. 

De Fusie & Overname Awards zijn een initiatief van de overnameplatforms Brookz en Dealsuite. Aan deze 8e editie van de Fusie & Overname Awards deden dit jaar een recordaantal van ruim 280 adviseurs, overnamekantoren en investeringsmaatschappijen mee. In totaal werden er meer dan 10.000 stemmen uitgebracht door vakgenoten, klanten en zakelijke relaties.

Geschreven door
Wietze Willem Mulder, Brookz

Wietze Willem Mulder is Manager Content bij Brookz. Hij studeerde journalistiek en schreef voor zakelijke titels als FEM Business, Sprout, De Ondernemer en Management Team. Tevens is hij co-auteur van de handboeken Hoe koop ik een bedrijf? en Hoe verkoop ik mijn bedrijf?.

Nieuwste verhalen