Verenigd Ondernemers Fonds - Smit B.V

Beschrijving

Smit uit Abcoude is de derde overname binnen een jaar voor Het Verenigd Ondernemers Fonds
Na eerder belangen te hebben genomen in Drameco en Van Wijngaarden heeft Het Verenigd Ondernemers Fonds samen met Dick Weijman het metaalbewerkingsbedrijf Smit uit Abcoude overgenomen. Dit is de derde participatie binnen een jaar en bewijst dat de aanpak van Het Verenigd Ondernemers Fonds de bestaande ondernemers aanspreekt.

Metaalbewerkingsbedrijf Smit uit Abcoude bestaat 52 jaar en maakt complexe precisie-onderdelen van metaal en kunststof. Smit is uitgerust met een up-to-date hightech CNC-gestuurd machinepark en levert aan uiteenlopende industrieën zoals de bouwtoelevering, de luxe jachtbouw en machinebouw (voedselverwerking, eierverwerking, landbouwwerktuigen en verpakkingen).

Continuïteit van de onderneming wordt geborgd
De aanleiding voor de overname is vergelijkbaar met die van Van Wijngaarden vorige maand. De bestaande ondernemer – Eric Meijer – zocht een geschikte overnamekandidaat en kwam uit bij Het Verenigd Ondernemers Fonds. Hij zegt daarover:

“De continuïteit van Smit BV is gewaarborgd met deze overname. Ik kom los van de organisatie en Smit kan zich toespitsen op verdere groei. Door op diverse vlakken de krachten te bundelen met Drameco en Van Wijngaarden, kan Metaalbewerkingsbedrijf Smit nog meer toegevoegde waarde bieden aan haar klanten.”

Langetermijnstrategie aan de hand van een bewezen aanpak
Juist in die extra toegevoegde waarde zien Het Verenigd Ondernemers Fonds en de nieuwe directeur Dick Weijman, de grootste kans. Door de Sales & Marketing te professionaliseren zullen zij zich met Smit richten op het verdiepen van de bestaande, langdurige relaties. Tegelijkertijd zal het productieproces verder gedigitaliseerd en geprofessionaliseerd worden en gaan ze de dienstverlening uitbreiden. 

Voor een buitenstaander lijkt het misschien dat de hele onderneming ondersteboven wordt gehaald. Maar, niets in minder waar. Het Verenigd Ondernemers Fonds heeft een speciale aanpak voor waardegroei ontwikkeld waarin al deze elementen zijn opgenomen. Het doel is om op de lange termijn te groeien en hier faciliteert deze aanpak in. De veranderingen zullen dus zorgvuldig worden doorgevoerd, maar altijd met de continuïteit van de onderneming als centrale focus. Wilt u meer lezen over de aanpak voor waardegroei? Lees dan hier verder.

De aankomende twee jaar zal Eric Meijer nog als adviseur betrokken blijven bij de onderneming. Zo kunnen in de aankomende periode de lopende activiteiten en klanten overgedragen worden.

Voor ondernemers door ondernemers
Bij het Verenigd Ondernemers Fonds geloven we dat alleen ondernemers weten wat andere ondernemers ervaren. Daarom wordt het Verenigd Ondernemersfonds geleid door ondernemers. Dus, geen snelle adviseurs die alleen kortetermijnwinsten willen. Maar, ondernemers die met passie en ondernemingsdrang zorgen dat de gezonde groei wordt bewerkstelligd. Bekijk hier welke ondernemers er actief zijn binnen het Verenigd Ondernemers Fonds.

Verenigd Ondernemers Fonds
  • Sarphatistraat 370

    1018 GW Amsterdam