Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Hoogwaardig interieurbouwbedrijf

Met modern machinepark


Beschrijving

Het bedrijf produceert, levert en monteert hoogwaardige maatwerkinterieurs. De directeur-aandeelhouder heeft het bedrijf 20 jaar geleden opgericht. Vanaf 2003 vinden de activiteiten plaats in een besloten vennootschap. De productiemiddelen zijn ondergebracht in de holding en worden verhuurd aan de werkmaatschappij. Deze zullen wel onderdeel zijn van de transactie.

Vestiging
Het bedrijf is gevestigd in Noord-Brabant. Het gehuisvest in een huurpand op een industrieterrein, goed bereikbaar vanuit de doorgaande wegen. Het pand omvat productie en opslagruimte alsmede kantoor (BVO ca. 800 m²).

Reden verkoop
Wegens gebrek aan opvolging worden de aandelen van de werkmaatschappij te koop aangeboden. De directeur-aandeelhouder wil voor een nader te bepalen periode verbonden blijven.

Activiteiten van het bedrijf
Het bedrijf produceert, levert en monteert hoogwaardige maatwerkinterieurs. Het richt zich hoofdzakelijk op de B2B-markt. De B2C-markt aan de bovenkant behoort ook tot de klantenkring. De klantenkring is gevestigd in Nederland met een concentratie op Zuid-oost Nederland. Klanten zijn hoofdzakelijk eindgebruikers en opdrachten via intermediairs (zoals bouwbedrijven, interieurarchitecten) waarmee al over langere tijd wordt samengewerkt komen echter ook voor.

Personeel
Er zijn naast de directeur-aandeelhouder, in totaal 3 medewerkers in dienst. Naast de eigen medewerkers maakt de onderneming gebruik van leerlingplaatsen en heeft men een flexibele schil van ZZP'ers. Er zijn gemiddeld ca. 6 FTE werkzaam voor het bedrijf.

Machinepark
Het machinepark is modern (CNC) en afgestemd op repeterend- en maatwerk. Het ontwerp- en productieproces is goed geautomatiseerd.

Onderscheidend vermogen
De DGA beschikt over een relevant netwerk, wat hij kan overdragen aan de nieuwe eigenaar.. Hierdoor en met uitbreiding van het vaste team is verdere groei mogelijk. De (voorlopige) EBITDA 2019 bedraagt € 145.000,-- (2018: € 95.000,--. Er is een rendabele exploitatie, voor het lopende jaar zijn interessante projecten in portefeuille.

Overige
Wegens gebrek aan opvolging wordt de onderneming nu al te koop aangeboden. De huidige DGA wil voor een nader overeen te komen periode verbonden blijven. De potentiële koper kan zijn:

  • een strategische koper die synergievoordelen kan behalen en toegang krijgt tot een interessante klantenportefeuille;
  • een MBI-kandidaat die de onderneming samen met de huidige DGA en met nieuw elan de volgende groeifase in leidt.

Meer informatie?
Na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring kan een informatiememorandum worden opgevraagd.