Winnaars Fusie & Overname Awards 2020!

Gisteren werden de Fusie & Overname Awards 2020 uitgereikt. En dit zijn de winnaars!

4 december 2020, Wietze Willem Mulder, Brookz

Gisteren werden de Fusie & Overname Awards 2020 uitgereikt. En dit zijn de winnaars!

Caroline Jansen van BDO M&A is uitgeroepen tot Overnameadviseur van het Jaar. Jansen heeft ruime ervaring met nationale en internationale strategische overnames en overnames waarbij private equity betrokken is. Namens BDO M&A onderhoudt zij het internationale netwerk en is tevens lid van de BDO Branchegroep Horeca en Recreatie.

Sjoerd Mol van advocatenkantoor Benvalor is de nieuwe Overnameadvocaat van het Jaar. Na een aantal maal genomineerd te zijn, was het deze keer raak voor Mol. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, fusies en overnames en venture capital. Mol werkt veel voor startups, groeibedrijven, investeringsmaatschappijen en is co-auteur van het boek Venture Capital Deal Terms: a guide to negotiating and structuring venture capital transactions.

Na voor de derde genomineerd te zijn, mocht Bert Schaareman van EY Transactions en Corporate Finance de award van Business Valuator van het Jaar mee naar huis nemen. Schaareman is senior manager Valuations, Modelling & Economics bij EY in Eindhoven. Zijn dagelijkse werk bestaat uit waarderingen ten behoeve van transacties, conflicten, estate planning, decision support, PPA’s en impairments.

Marktlink Fusies & Overnames werd voor de tweede achtereenvolgende keer uitgeroepen tot Overnamekantoor van het Jaar in de categorie Large. Marktlink ging dit jaar door de grens van 100 medewerkers heen en na Duitsland en België gaan ze in 2021 vestigingen openen in Zweden, Denemarken en Engeland. Ook het aantal deals is dit jaar weer toegenomen, de teller komt dit jaar naar verwachting uit op 80 transacties.

In de categorie Medium ging de prijs van Overnamekantoor van het Jaar dit jaar naar Adagium Bedrijfsoverdrachten. Het kantoor uit Brabant pende dit jaar een tweede kantoor in Venlo en om meer presence te krijgen in de regio Oost-Brabant/Noord-Limburg. Tevens sleepte Adagium dit jaar een FD Gazelle in de wacht.

Elysee Corporate Finance uit Veenendaal werd Overnamekantoor van het Jaar in de categorie Small. Elysee is een boutique advieskantoor gespecialiseerd in het adviseren en het begeleiden van ondernemingen op het gebied van koop en verkoop, waarderings-, financierings- en groeivraagstukken.

Voor het eerst dit jaar konden ook investeringsmaatschappijen deelnemen aan de award-verkiezing. Na een spannende strijd werd Strikwerda Investments uit Blaricium de eerste  Investeringsmaatschappij van het Jaar. De family office van de Friese familie Strikwerda (oprichter van IT-dienstverlener TAS Groep) deed dit jaar maar liefst 23 investeringen in het kader van een buy & build-strategie.

De Fusie & Overname Awards zijn een initiatief van de overnameplatforms Brookz en Dealsuite. Aan deze 6e editie van de Fusie & Overname Awards deden dit jaar een recordaantal van127 adviseurs, overnamekantoren en investeringsmaatschappijen mee. In totaal werden er meer dan 10.000 stemmen uitgebracht door vakgenoten, klanten en zakelijke relaties.


Wietze Willem Mulder
Wietze Willem Mulder, Brookz

Wietze Willem Mulder is Content Manager bij Brookz. Hij studeerde journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Windesheim en schreef voor zakelijke titels als FEM Business, Sprout, De Ondernemer en Management Team. Tevens is hij co-auteur van de handboeken Hoe koop ik een bedrijf? en Hoe verkoop ik mijn bedrijf?.

Adviseur Zoekmachine

Keuze uit ruim 250 kantoren met specialisme in bedrijfsovername, waardebepaling, fiscaal/juridisch advies, corporate recovery, financiering en mediation.

Verkopers Whitepaper download

Maak van je bedrijfsverkoop een succes met het Brookz-stappenplan

* Verplicht veld 

Ontvang het nieuwste bedrijvenaanbod

Brookz heeft het grootste en meest actuele bedrijvenaanbod van Nederland. Schrijf je nu in en ontvang de nieuwste verkoopprofielen in je inbox. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van interessante overnamekansen!

Gerelateerde artikelen

Wat betekent cash and debt free bij overnames?

Een factor x de winst, omzet of EBITDA is vaak slechts een basisprijs. Het gaat namelijk uit van een cash and debt free-benadering. Maar wat betekent cash and debt free bij overnames?

lees meer >

Wat doet de MKB-overnamemarkt in 2022?

Bijna twee jaar na de uitbraak van corona lijkt 2021 het beste overnamejaar sinds 2007 te worden. En ook voor 2022 staan alle seinen op groen.

lees meer >

Hevige consolidatie in de sector van de Managed Service Provider

Er vindt een consolidatieslag in de Managed Service Providers-sector. Ondernemers staan voor de keuze: aansluiten bij een grote marktspeler of zelfstandig blijven? 

lees meer >