Een bedrijf verkopen
Je hebt de beslissing genomen om je bedrijf te verkopen. Dan sta je aan de vooravond van de belangrijkste deal in jouw leven. Deze stappen staan je te wachten als verkoper:
1
Maak je bedrijf verkoopklaar
2
Bepaal de waarde en prijs
3
Schrijf een verkoopprofiel
4
Vind de juiste koper
5
Onderhandelen
6
Maak de deal rond
Recente artikelen

Goodwill: meerwaarde creëren voor de onderneming

Wil jij jouw bedrijf verkopen dan komt hier een prijskaartje aan te hangen. Je hebt te maken met voorraad, inventaris, personeel en andere zaken. We spreken dan van goodwill, maar wat is dit eigenlijk? 

lees meer >

Cashflow: een essentieel element voor een gezonde onderneming

Bij het runnen van een onderneming komen allerlei processen, cijfers en berekeningen kijken. Er is er echter maar één essentieel voor de levensvatbaarheid van een bedrijf en dat is de cashflow. In dit artikel vertellen we je over wat de betekenis van cashflow is en waarom het essentieel is. 

lees meer >

Private equity: wat is het en waarvoor dient het?

Private equity is in de zakenwereld een veelvoorkomend begrip. Wil je dat jouw bedrijf groeit, dan is er geld nodig. Wat is de betekenis van private equity en welke financieringsvorm is voor jouw onderneming relevant?

lees meer >

Due diligence onderzoek uit de doeken gedaan

Bij een bedrijfsovername is het uitvoeren van een due diligence onderzoek vaste prik. De koper is de partij die dit onderzoek laat uitvoeren. Maar wat houdt dit onderzoek exact in en wat heeft het te maken met een bedrijfsovername?

lees meer >

Op overnamepad? Vijf gouden regels voordat u vertrekt!

Wilt u uw organisatie laten groeien door overnames? Daar moet u niet te lichtzinnig over denken. Daarom vijf tips van Baker Tilly Corporate Finance.

lees meer >

Hoe bereken je EBITDA en wat zegt het?

Bij bedrijfsovernames wordt veel gebruik gemaakt van het begrip EBITDA. Maar wat is EBITDA precies, hoe je het kunt berekenen en waarom wordt het zo vaak toegepast?

lees meer >

Meer informatie over een bedrijf verkopen?

Een gedegen planning en voorbereiding geeft rust, overzicht en structuur. Dit verkoopstappenplan helpt je daarbij: door alle vragen en aandachtspunten uit dit document goed na te lopen en overzichtelijk voor jezelf op een rijtje te zetten. Daarmee vergroot je maximaal de kans op een succesvolle verkoop van je bedrijf.