Een bedrijf kopen
Je hebt de beslissing genomen om een bedrijf over te nemen. Dan sta je aan de vooravond van de belangrijkste deal in jouw leven. Deze stappen staan je te wachten als koper:
1
Zoekprofiel opstellen
2
Bedrijven vinden en evalueren
3
Bepaal de waarde en prijs
4
Financiering regelen
5
Onderhandelen
6
Maak de deal rond
Recente artikelen

Overweegt u om de onderneming te verkopen?

Wanneer u overweegt om uw onderneming te verkopen, bent u natuurlijk ook benieuwd wat u dit oplevert. Op basis van een indicatieve waardering krijgt u een idee wat uw onderneming waard is.

lees meer >

Jeroen van Velzen: 'Onze koper heb ik nog nooit fysiek ontmoet'

Jeroen van Velzen dacht in eerste instantie niet aan een verkoop van zijn bedrijf Roadmap. Maar toen het Amerikaanse Emburse een 'overweldigend aanbod' op tafel legde, ging hij overstag. 'Het is essentieel om inhoud en emotie te scheiden.'

lees meer >

Digitale ontwikkelingen in het M&A-proces

Een overname is en blijft mensenwerk, maar 'machines' kunnen dergelijke processen ondersteunen, versnellen en efficiënter laten verlopen.

lees meer >

Thijs Verheul: 'Bij een verkoop moet je zelf het snoepje zijn'

Thijs Verheul verkocht tweedehandskleding-community United Wardrobe aan een concurrent waar hij jaren tegen streed: het Litouwse Vinted. 'Bij zo’n grootschalige deal draait het vooral om data.'

lees meer >

MKB Fonds verkoopt internationale groothandel Remalux aan Karsten International

Participatiemaatschappij MKB Fonds heeft haar aandelenbelang in groothandel voor non-food consumentenartikelen Remalux verkocht aan branchegenoot Karsten International.

lees meer >

Zo werkt een bedrijfsovername financieren met sale & lease back

Ondernemers met een tekort aan liquide middelen om investeringen te financieren kunnen aan sale & lease back doen. Met sale & lease back wordt kapitaal vrijgemaakt uit eigen middelen.

lees meer >

Meer informatie over een bedrijf kopen?

Een gedegen planning en voorbereiding geeft rust, overzicht en structuur. Dit overnamestappenplan helpt je daarbij: door alle vragen en aandachtspunten uit dit document goed na te lopen en overzichtelijk voor jezelf op een rijtje te zetten. Daarmee vergroot je maximaal de kans op een succesvolle overname van een bedrijf.