Een bedrijf kopen
Je hebt de beslissing genomen om een bedrijf over te nemen. Dan sta je aan de vooravond van de belangrijkste deal in jouw leven. Deze stappen staan je te wachten als koper:
1
Zoekprofiel opstellen
2
Bedrijven vinden en evalueren
3
Bepaal de waarde en prijs
4
Financiering regelen
5
Onderhandelen
6
Maak de deal rond
Recente artikelen

Wie koopt mijn bedrijf?

Het type koper hangt uiteraard af van het type bedrijf en industrie maar er zijn zes overkoepelende groepen te identificeren. Hieronder een kort overzicht van de verschillende groepen met de drijfveren per groep.

lees meer >

Hoe optimaliseer je de waarde van je SaaS bedrijf?

De waardering voor SaaS bedrijven met eigen software ligt vaak hoger dan voor traditionele IT ondernemingen en daar zijn goede redenen voor. 

lees meer >

Een hogere aandelenwaarde door het binden van (belangrijke) medewerkers op basis van aandelen

Begin tijdig met het ‘overbodig’ maken van uzelf als verkopende DGA en onderzoek daarbij de verschillende mogelijkheden om (sleutel)medewerkers op lange termijn aan uw onderneming te binden. Zorg hierbij dat u zowel vanuit M&A als vanuit fiscaal perspectief van gedegen advies wordt voorzien.

lees meer >

Is dit het beste moment om uw onderneming te verkopen?

Er is veel geschreven over de negatieve effecten van COVID-19 op de wereldwijde economie en de waardering van ondernemingen, maar dit geldt niet voor de hele markt. Er zijn ook redenen waarom dit wél het juiste moment is om een onderneming te verkopen.

lees meer >

De rol van Cash en Debt free in een bedrijfsoverdracht

Binnen de overname van aandelen van een onderneming zijn er diverse fundamentele aspecten die gedefinieerd dienen te worden om een heldere aandelentransactie te realiseren. Een van deze aspecten is: wat is de ondernemings- of aandelenwaarde en hoeveel wordt er betaald?

lees meer >

De invloed van coronaregelingen op corporate finance-vraagstukken

Welke impact hebben coronaregeling op de aan- of verkoop van een bedrijf, de waardering of het aantrekken van nieuwe financiering?

lees meer >

Meer informatie over een bedrijf kopen?

Een gedegen planning en voorbereiding geeft rust, overzicht en structuur. Dit overnamestappenplan helpt je daarbij: door alle vragen en aandachtspunten uit dit document goed na te lopen en overzichtelijk voor jezelf op een rijtje te zetten. Daarmee vergroot je maximaal de kans op een succesvolle overname van een bedrijf.