De komende periode ontstaan er meer kansen voor MBI'ers, vooral door ander type constructies waar MBI'ers bij uitstek geschikt voor zijn.

(Nog) meer ruimte voor MBI

17 juni 2020, Anne Huitema, BuyInside

Voor MBI'ers die een bedrijf (gedeeltelijk) willen overnemen ontstaan de komende periode juist meer kansen. En dan gokken we niet op een ingezakte overnamemarkt met lagere prijzen, maar juist op ander type constructies waar MBI'ers bij uitstek geschikt voor zijn.

De management buy-in (MBI) was de laatste jaren als overnameconstructie al een steeds aantrekkelijkere optie bij veel DGA’s en investeerders geworden. Een sterke, ervaren en ondernemende manager die je bedrijf continuïteit biedt en/of naar een volgende fase loodst (eventueel in combinatie met een investeerder), is natuurlijk een zeer interessant alternatief voor verkoop aan je concurrent.

De huidige corona-situatie en de gevolgen hiervan zullen de MBI-markt alleen nog maar verder ontwikkelen. We hebben dat in de vorige crisisperiode na 2008 ook gezien. De komende periode zal de overnamemarkt in het MKB zich verder aanpassen en zeker niet per se ten nadele van de MBI-kandidaat:

 


Laatstgenoemde situaties dienen zich momenteel op de huidige markt aan of zijn veelal latent aanwezig in het MKB. Denk hierbij aan eigenaren die al wilden verkopen, maar nu in de tijd teruggeworpen worden of eigenaren die met geheel nieuwe situatie of een andere marktdynamiek geconfronteerd worden. Hele interessante aanknopingspunten voor MBI’ers met het juiste profiel.


Je bent als MBI-kandidaat zeker niet de enige manager/ondernemer die in deze dagen zijn ondernemersambities wil realiseren. Er zullen de komende tijd meer MBI’ers de markt op komen en zich oriënteren op een eigen bedrijf. Wees dus heel goed voorbereid en onderscheid je van de rest. Er wachten eigenaren op je om hen op te volgen. Zeker nu in corona-tijd!

PS: meld je ook aan voor het Brookz Webinar op 30 juni, waarin we ingaan op welke concrete kansen zich voor MBI'ers in de huidige markt voordoen.

Anne Huitema, BuyInside

Anne Huitema heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het adviseren van opvolgingstrajecten in het MKB en is gespecialiseerd in MBI-transacties. In november 2007 is hij samen met Laura Schagen BuyInside gestart.

Categorieën

Maak van je bedrijfsovername een succes met het Brookz-stappenplan Koop een bedrijf in 7 stappen!

* Verplicht veld* 
 

 

Adviseur Zoekmachine

Adviseur Zoekmachine

Keuze uit ruim 250 kantoren met specialisme in bedrijfsovername, waardebepaling, fiscaal/juridisch advies, corporate recovery, financiering en mediation.

Vind een geschikte adviseur

Bekijk het bedrijfsaanbod op Brookz

Bedrijfsovername

Maak een gratis account aan en bekijk het volledige bedrijfsaanbod op Brookz met 650+ verkoopprofielen.

Registreer gratis!