ECFG begeleidt investering Dytter

Beschrijving

Het Nederlandse investeringsfonds Health Investment Partners (HIP) investeert in Dytter, een online platform dat zorgverleners matcht met zorgorganisaties. Dit is het gevolg van een succesvolle investeringsronde, waarin meerdere geïnteresseerden zich meldden om Dytter van een kapitaalinjectie te voorzien. ECFG heeft dit proces van kop tot staart begeleid; van voorbereiding tot de selectie van investeerders tot en met de begeleiding bij de transactie zelf.

Met dit groeikapitaal kan Dytter de ambitieuze groeiplannen sneller realiseren. Zo wordt deze financiering onder meer gebruikt om het product slimmer en meer schaalbaar te maken, en de personele capaciteit van het software development team te verdubbelen. Het kortetermijndoel van Dytter is om het zorgplatform op te schalen buiten de Randstad, aldus directeur André Piso.

Niet alleen geld, ook kennis

De investeringsronde kwam dan ook voort uit de behoefte aan groeikapitaal. Hiervoor schakelde Dytter het advies in van ECFG, gezien onze expertise op het gebied van smart capital. André Piso: “We waren op zoek naar partijen die niet alleen geld ergens in stoppen, maar ook kennis komen brengen.” Deze kennis was voor Dytter en André Piso doorslaggevend in de keuze.

Ambitieuze en gedreven team

HIP is vooral te spreken over het ambitieuze en gedreven team, de technologie achter het platform en de snelheid waarmee Dytter de markt bestormt. Daarnaast is HIP gecharmeerd van de planmatigheid waarmee talent binnen Dytter wordt ontwikkeld. Donar van den Berg van HIP: “Wij investeren in groeibedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de zorgmarkt. Wij geloven dat het Dytter Platform een belangrijke bijdrage kan leveren aan de zorg door het ontsluiten van schaars verpleegkundig arbeidspotentieel. Bovendien herkennen wij ons in de missie van Dytter om goede zorg betaalbaar, snel en zonder gedoe te helpen regelen. Natuurlijk zijn we blij en trots dat we een bijdrage mogen leveren aan het realiseren van deze mooie missie.”

Groei in binnen en buitenland

André Piso: “Om de groei post-corona te kunnen realiseren, heb je kapitaal nodig. Deze investering zorgt voor een directe versnelling om onze plannen te realiseren. Hiermee halen we de door corona opgelopen vertraging snel in.” De komende maanden is Dytter van plan uit te breiden naar provincies buiten de Randstad en de expansie naar Duitsland verder vorm te geven. Het exacte bedrag van de investering wordt niet genoemd.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website van Dytter.