Blog
Bij een non-concurrentiebeding is het van belang om al in vroeg stadium na te gaan of de gewenste omvang en duur is toegestaan.

Het non-concurrentiebeding

Bij een non-concurrentiebeding is het van belang om al in vroeg stadium na te gaan of de gewenste omvang en duur is toegestaan.

Blog
Om de koper in een gunstiger positie te brengen kan in de koopovereenkomst een ontbindende voorwaarde worden opgenomen bij een negatieve due diligence.

Due diligence en het afbreken van de onderhandelingen

Om de koper in een gunstiger positie te brengen kan in de koopovereenkomst een ontbindende voorwaarde worden opgenomen, zodat hij de transactie kan afbreken bij negatieve uitkomsten uit het due diligence.

Categorie├źn

Blog
Wat komt er allemaal bij een bedrijfsovername kijken? Juridische adviseurs spelen een steeds grotere rol bij bedrijfsovernames.  Lees verder op Brookz

Wat komt er allemaal bij een bedrijfsovername kijken?

Wat komt er allemaal bij een bedrijfsovername kijken? Juridische adviseurs spelen een steeds grotere rol bij bedrijfsovernames.

Blog
Vanaf 2017 tot mei 2019 hebben Sunweb en Corendon onderhandeld over de overname van Corendon door Sunweb. Nu wil Sunweb de overname annuleren.

Corendon vs. Sunweb: gelijk hebben, gelijk krijgen en Covid-19

Vanaf 2017 tot mei 2019 hebben Sunweb en Corendon onderhandeld over de overname van Corendon door Sunweb. 

Blog
Leg vast wat voor jouw deal belangrijk is, wat voor jouw deal gebruikelijke garanties zijn en maak concreet wat partijen daar dan onder verstaan.

Letter of intent: cruciaal en levensgevaarlijk tegelijk

Wees op je hoede met een LOI. Leg vast wat voor jouw deal belangrijk is, wat voor jouw deal gebruikelijke garanties zijn en maak concreet wat partijen daar dan onder verstaan.

Blog
Sinds de coronauitbraak begin dit jaar probeerden veel kopers onder overnamecontracten uit te komen. Is dit juridisch gezien verstandig? Lees het op Brookz

Is corona een reden om onder een overname uit te komen?

Sinds de coronauitbraak begin dit jaar probeerden veel kopers onder overnamecontracten uit te komen. Maar hadden zij succes?


Inschrijving in UBO-register wettelijk verplicht per 27 september 2020

Juridische aspecten

Vanaf 27 september 2020 moeten veel organisaties hun UBO’s gaan inschrijven in het nieuwe UBO-register bij de Kamer van Koophandel.

Waarom het geven van garanties best logisch is

Juridische aspecten

U gaat uw onderneming verkopen. En dan komt de eerste koopovereenkomst. In negen van de tien gevallen zal in die overeenkomst dan zijn opgenomen dat u allerlei garanties moet geven.

De Collaborative methode in business

Juridische aspecten

Uit verschillende onderzoeken en ontwikkelingen blijkt dat geschiloplossingen via de rechter meer zullen worden gecombineerd met andere methoden van oplossen van conflicten.

Hoe de WHOA veel faillissementen kan voorkomen

Juridische aspecten

Ondernemend Nederland schreeuwt om de invoering van de WHOA, want deze wet kan heel veel faillissementen in coronatijd voorkomen.

Van crisis naar closing

Juridische aspecten

Door onzekerheid in de markt zijn de onderhandelingen over een groot aantal transacties tot stilstand gekomen. Oplossing: een corona-protocol waarin een correctie op behaalde resultaten over het lopende jaar wordt meegenomen.

'On hold' zetten van overnames: is het juridisch goed geregeld?

Juridische aspecten

Met het intreden van de coronacrisis hebben veel kopers en verkopers besloten een geplande overname 'on hold' te zetten. Maar het is van belang om goed te bespreken wat die term juridisch inhoudt.