Blog

Wat komt er allemaal bij een bedrijfsovername kijken?

Wat komt er allemaal bij een bedrijfsovername kijken? Juridische adviseurs spelen een steeds grotere rol bij bedrijfsovernames.

Blog

Corendon vs. Sunweb: gelijk hebben, gelijk krijgen en Covid-19

Vanaf 2017 tot mei 2019 hebben Sunweb en Corendon onderhandeld over de overname van Corendon door Sunweb. 

Categorieën

Blog

Letter of intent: cruciaal en levensgevaarlijk tegelijk

Wees op je hoede met een LOI. Leg vast wat voor jouw deal belangrijk is, wat voor jouw deal gebruikelijke garanties zijn en maak concreet wat partijen daar dan onder verstaan.

Blog

Is corona een reden om onder een overname uit te komen?

Sinds de coronauitbraak begin dit jaar probeerden veel kopers onder overnamecontracten uit te komen. Maar hadden zij succes?

Blog

Inschrijving in UBO-register wettelijk verplicht per 27 september 2020

Vanaf 27 september 2020 moeten veel organisaties hun UBO’s gaan inschrijven in het nieuwe UBO-register bij de Kamer van Koophandel.

Blog

Waarom het geven van garanties best logisch is

U gaat uw onderneming verkopen. En dan komt de eerste koopovereenkomst. In negen van de tien gevallen zal in die overeenkomst dan zijn opgenomen dat u allerlei garanties moet geven.


De Collaborative methode in business

Juridische aspecten

Uit verschillende onderzoeken en ontwikkelingen blijkt dat geschiloplossingen via de rechter meer zullen worden gecombineerd met andere methoden van oplossen van conflicten.

Hoe de WHOA veel faillissementen kan voorkomen

Juridische aspecten

Ondernemend Nederland schreeuwt om de invoering van de WHOA, want deze wet kan heel veel faillissementen in coronatijd voorkomen.

Van crisis naar closing

Juridische aspecten

Door onzekerheid in de markt zijn de onderhandelingen over een groot aantal transacties tot stilstand gekomen. Oplossing: een corona-protocol waarin een correctie op behaalde resultaten over het lopende jaar wordt meegenomen.

'On hold' zetten van overnames: is het juridisch goed geregeld?

Juridische aspecten

Met het intreden van de coronacrisis hebben veel kopers en verkopers besloten een geplande overname 'on hold' te zetten. Maar het is van belang om goed te bespreken wat die term juridisch inhoudt.

Keuze rechtssysteem

Juridische aspecten

Belangrijk aandachtspunt bij crossbordertransacties is de keuze van het rechtssysteem. Het contracteren van een transactie naar buitenlands recht kan risico’s en onverwachte “verrassingen” met zich meebrengen.

Uitleg overnamecontract

Juridische aspecten

In geval van conflict is de letterlijke tekst van een contract slechts één van de omstandigheden die een rechter meeneemt in de uitleg van het contract. Hij of zij neemt daarin ook andere omstandigheden mee waarbij de bedoeling van partijen altijd als uitgangspunt geldt.