Kennisbank

Informatie, advies & nuttige praktijkverhalen
over het kopen en verkopen van een bedrijf 

Aandeelhoudersvisie Blog

Aandeelhoudersvisie

Als een onderneming meer dan één aandeelhouder heeft kunnen er na verloop van tijd conflicten ontstaan als gevolg van verschillende visies of doelstellingen. Wat de reden ook is, er zal naar een oplossing gezocht moeten worden.

Management incentives Blog

Management incentives

Participatiemaatschappijen hebben een aantal instrumenten om het zittende management van een bedrijf aan zich te binden en de samenwerking tussen investeerder en het management na een transactie met de DGA tot een succes te maken. 

Zakenvrienden Nieuws

Zakenvrienden

Bij de helft van alle overnametransacties is tegenwoordig een investeringsmaatschappij betrokken. Vaak een winwin, maar het kan ook leiden tot de nodige discussies en frustraties.

6 Investeringstips Nieuws

6 Investeringstips

De ene investeerder is de andere niet. Waar moet u op letten en hoe verschijnt u optimaal voorbereid aan de onderhandelingstafel?

Ondernemersverhaal: Marcel van Boheemen, directeur Xantion Praktijk

Ondernemersverhaal: Marcel van Boheemen, directeur Xantion

Ondernemer Marcel van BoHeeMen wist met Xantion in 10 jaar een mooi ICT-bedrijf op te bouwen. Om alvast voor te sorteren op een mogelijke exit, ging hij onlangs in zee met investeringsmaatschappij MKB Fonds. ‘Ik ben altijd gefocust geweest op waarde, niet op winst.' Lees verder op Brookz

Survival of the fittest Blog

Survival of the fittest

Als ondernemer moet je meegaan met de tijd. Soms betekent dit dat je het beste kunt samenwerken met een partner om groei te realiseren.


Crowdfunding steeds vaker ingezet bij overnames

Investeren

Crowdfunding is aan een sterke opmars bezig als het gaat om het financieren van bedrijfsovernames in Nederland. Lees verder op Brookz

Is er ook een plan B?

Investeren

Karmijn Kapitaal investeert uitsluitend in bedrijven die door mannen én vrouwen worden geleid. Lees het interview op Brookz

Aan(deel)houder wint

Investeren

Vrijwel alle professionele Private Equity fondsen zijn geschikt om bedrijven succesvol door een transitiefase te leiden.

Lage rente opmaat nieuwe crisis

Investeren

Veel investeerders laten zich in de huidige markt leiden door de waan van de dag. De lage rente brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.

Private equity als partner

Investeren

Is private equity, een partner voor groei of een wolf in schaapskleren? De meningen zijn verdeeld.

Q&A met Simone Brummelhuis

Investeren

Simone Brummelhuis was M&A advocaat, medeoprichter van IENS en richtte zes jaar geleden The Next Women op. ‘Waarom? Omdat het nodig is!’