Match Plan begeleidt verkoop van Coachview aan Paragin Group

Beschrijving

Match Plan heeft de aandeelhouders van InnoPhase B.V. (Coachview) mogen begeleiden bij de verkoop van de aandelen aan Paragin Group, welke gesteund wordt door strategische software investeerder Main Capital Partners. De toevoeging van Coachview aan de Paragin Group creëert een uitgebreide productsuite met sterke gecombineerde expertise, technologisch leiderschap en een gedeeld klantenbestand.

Over Coachview

Coachview is opgericht in 2000 en is een ontwikkelaar van een SaaS-oplossing voor cursusadministratie die het hart van de administratie vormen voor opleiders. De oplossingen worden ingezet door scholen en opleidings- en exameninstellingen op alle onderwijsniveaus in Nederland en België. Het Coachview platform geeft gebruikers controle over hun administratieve processen, waardoor zij hun klanten effectiever van dienst kunnen zijn en tegelijkertijd flexibiliteit en inzichten bieden en de algehele efficiëntie verbeteren.

Over Paragin

Paragin Group biedt haar diensten aan vanuit twee labels, namelijk Paragin en SOWISO. Paragin is gespecialiseerd in studentgerichte toets-, leer- en ontwikkelingsoplossingen en biedt innovatieve tools die studenten ondersteunen in hun opleidingstrajecten. In 2021 is Paragin de samenwerking aangegaan met investeerder Main Capital Partners om de verdere groeiambities samen te verwezenlijken. In 2022 is de eerste stap van de buy-and-build strategie gezet met de overname van SOWISO. SOWISO is leverancier van een online toetsomgeving voor de exacte vakken.

De overname van Coachview vertegenwoordigt Paragin Group’s tweede add-on acquisitie. De combinatie van Coachview en de Paragin Group is een nieuwe strategische stap in de buy-and-build strategie van de EdTech groep. Samen positioneren de bedrijven zich als de meest complete leverancier voor commerciële opleidingsinstituten, waarbij ze ‘levenslang lerenden’ ondersteunen bij iedere stap.

Rol van Match Plan

Match Plan heeft de aandeelhouders van Coachview geadviseerd vanaf het moment dat zij de concrete interesse vanuit Paragin hadden ontvangen. Vanaf toen hebben wij begeleidt bij:

  • Het beoordelen en uitonderhandelen van de bieding en intentieovereenkomst
  • Het coördineren en positief afronden van het boekenonderzoek
  • Het beoordelen en uitonderhandelen van alle transactiedocumentatie richting de closing

Vanuit Match Plan zaten Lucas TroelstraClaire Kruger, Erik Smidt in het dealteam. In de begeleiding hebben wij prettig samengewerkt met Jos Schippers van Flynth.

Match Plan Fusies en Overnames
  • Nassau Ouwerkerkstraat 3

    2596 CC Den Haag

  • + toon alle adressen

  • Pandhuijsenpad 5

    5038 CV Tilburg