Match Plan begeleidt Kuipers en Houtman bij verkoop aan Liganta

Beschrijving

Match Plan heeft de eigenaren, Bianca Kuipers en Mirjam van der Spek, van Kuipers en Houtman, mogen begeleiden bij de verkoop van 100% van de aandelen aan diens nieuwe eigenaar Liganta.

Over Kuipers en Houtman

Kuipers en Houtman is een organisatie die gespecialiseerd is in alles op het gebied van gedrags- en opvoedingsproblematiek. De doelgroep waarmee Kuipers en Houtman te maken heeft, bestaat uit kinderen, jongeren, volwassenen en ouders. Er wordt gewerkt vanuit het sociaalcompetentie model. Dit betekent dat er gekeken wordt naar de vaardigheden die de cliënt en zijn netwerk bezitten. Vanuit daar wordt onderzocht wat er nog nodig is en wat er al goed gaat.

Kuipers en Houtman is in 2010 opgericht. Op dat moment was de bedoeling dat ze vanuit hun specialisme begeleiding en ondersteuning gingen bieden. De intentie was dat Kuipers en Houtman zelfstandig zou blijven en naast de thuisbegeleiding trainingen zouden gaan aanbieden. Na een half jaar was de eerste werknemer aangenomen. Jaarlijks worden alle personeelsleden getraind op verschillende gebieden, waaronder in psycho-educatie en alles op het gebied van de meldcode.

Over Liganta

Liganta is een onderneming gevestigd in Haulerwijk. Het bedrijf is actief in de organisatieadviesbureaus. Jenny Hof is de eigenaar van Liganta en zal per 1 januari 2024 aan de slag gaan als eigenaar van Kuipers en Houtman.

Rol van Match Plan

Match Plan heeft de aandeelhouders van Kuipers en Houtman gedurende het gehele proces bijgestaan en geadviseerd. We hebben onder andere geholpen bij:

 • Het opstellen van een informatiememorandum en longlist
 • Het voeren van kennismakingsgesprekken met geïnteresseerde kopers
 • Het analyseren van en begeleiding bieden bij het beoordelen van de biedingen
 • Het voeren van onderhandelingen met de geselecteerde geïnteresseerde kopers
 • Opstellen en overeenkomen van de intentieverklaring
 • Het overeenkomen van de definitieve transactiedocumentatie

 

De opdracht is namens Match Plan uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van Leon Koorevaar, Lucas Troelstra, Claire Kruger en Carlijn Stevens.

Match Plan Fusies en Overnames
 • Pandhuijsenpad 5

  5038 CV Tilburg

 • + toon alle adressen

 • Nassau Ouwerkerkstraat 3

  2596 CC Den Haag