Elektrotechnisch installatiebureau

Lokaal installatiebureau in Noord-Holland
Ter overname wordt aangeboden een groothandel in elektrische verwarmingssystemen en elektrotechnisch installatiebureau. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 1.300.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

6-10

REGIO

West Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek
Groothandel

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#23862

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een lokaal installatiebureau in Noord-Holland met specialisme fontein installatie en onderhoud alsmede snelweg verwarming waardoor naast regionaal ook landelijk wordt gewerkt.

Bijzonderheden
Aanvullend op het installatiebureau is de onderneming actief als groothandel in elektrische verwarming zoals vloerverwarming, radiatoren, elektrische CV ketels, boilers en terrasverwarmers.

Perspectief
De directie ziet veel perspectief in de komende jaren wat betreft het bewerken van de markt, het coördineren van de projecten en het tegelijktijdig actief zijn met kansrijke R&D activiteiten.

Onderscheiding
Het bedrijf onderscheid zich door de juiste balans in praktisch en theoretisch opgeleid personeel en is altijd opzoek naar nieuwe markten en ontwikkelingen. Op dit moment voorziet de directie een enorme groei in comfortabel wonen (levensloopbestendig wonen) en duurzame verwarming waarbij de activiteiten aansluiten.

Profielschets
Het elektrotechnisch installatiebureau bestaat al 50 jaar en de werkzaamheden zijn voornamelijk elektrotechnisch en installatietechnisch voor particulieren, bedrijven, aannemers en overheden. De groothandel in elektrische verwarmingssystemen bestaat ruim 25 jaar en levert elektrische verwarming voor toepassing in onder andere wegen.

Samenwerking
Bij een opdracht worden de uitvoerende werkzaamheden uitgevoerd door het elektrotechnische installatiebureau. De samenwerking van deze bedrijven zorgen voor synergie. Op locaties waarbij er elektrische verwarming wordt geplaatst wordt vaak ook elektrotechnische werkzaamheden uitgevoerd en soms ook andersom.

Toekomstperspectief
De afgelopen jaren is geld, maar vooral veel tijd geïnvesteerd in het positioneren van de ondernemingen. Dit zorgt naast een toenemende omzet en een hogere score op de uitstaande offertes ook voor een stevige positie in de markt. De ondernemingen hebben een goede positie in de branche met een uitstekende reputatie en een trouw klantenbestand. Op basis hiervan kan de omzet de komende jaren verder worden uitgebouwd.

Personeel
Het elektrotechnisch installatiebureau heeft op dit moment 10 medewerkers inclusief directie, 1 werkvoorbereider en 2 parttime administratieve krachten. De werkzaamheden van de onderneming in elektrische verwarming worden tevens door dit personeel uitgevoerd.

Locatie
De bedrijven zijn gevestigd tegen de randstad aan in Noord-Holland.

Financials
De jaarrekeningen 2019 van de betreffende vennootschappen zijn beschikbaar. Hieruit komt een omzet van rond de € 1.300.000 naar voren met een mooi marktconform rendement. Naar verwachting komt 2020 uit op een omzet van rond de € 1.400.000.

Prognose
In de informatie-set is een begroting van de betreffende vennootschappen beschikbaar op basis van normalisatie en eliminatie van de management fee van de directie. Voor 2021 zijn er goede verwachtingen, driekwart van de jaaromzet is al bevestigd door opdrachten en de eerste klussen voor 2022 zijn ook al vastgelegd.

Kansen en reden verkoop
De reden van verkoop is dat de directie zijn focus wil verleggen en zich meer wil richten op een transitie van zijn carrière. De directie is bereid om de koper te begeleiden voor de duur van maximaal een half jaar. Het is de wens van de verkoper om in 2021 een transactie te realiseren.

Transactievorm
Aandelentransactie. Andere vormen zijn bespreekbaar.

Overnamesom
Nader te bespreken.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!