Bouwbedrijf

Actief in zakelijke en particuliere markt
Bouwbedrijf in het noorden van Nederland actief in zakelijke en particuliere markt. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 5.000.000

EBITDA

EBITDA € 450.000

AANTAL FTE

21-50

REGIO

Noord Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30122

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Bouwbedrijf in het noorden van Nederland. De onderneming heeft een lange staat van dienst en is een gerenommeerde partij in de regionale markt. Er worden zowel zakelijke als particuliere klanten bediend. Daarnaast heeft men de beschikking over een modern bedrijfspand met kantoorruimte en ruime parkeer- en opslaggelegenheden.

Activiteiten
De activiteiten van de onderneming zijn voornamelijk gericht op verbouw, nieuwbouw, onderhoud en renovatie van zowel bedrijfspanden als woningen. Daarnaast beheerst men een specialisme waarmee ook een specifieke zakelijke klantengroep wordt aangesproken. De verdeling tussen deze verschillende activiteiten maakt dat men crisisbestendig is.

Bijzonderheden
De onderneming fungeert in de basis als hoofdaannemer. In die rol is men in de afgelopen jaren betrokken geweest bij een groot aantal bijzondere projecten. Er is daarbij de beschikking over een eigen werkplaats waar verschillende bouwbenodigdheden worden gefabriceerd. Uiteraard worden op grotere projecten ook zaken uitbesteed en worden onderaannemers ingeschakeld. 

Omzet
Zowel de financiële posities als het rendement zijn goed te noemen. De omzet bedroeg in 2020 ca. € 5.000.000. De absolute brutomarge is hoger dan in 2019 doordat een groot aantal projecten in eigen beheer is uitgevoerd. De EBITDA bedraagt ca. € 450.000. De vooruitzichten voor deze onderneming zijn goed. De orderportefeuille is goed gevuld en de invloed van covid-19 is nihil. De vaste kosten van de onderneming zijn relatief stabiel.

Medewerkers
Naast de ondernemers zijn er 25 werknemers in dienst. Een van de ondernemers is verantwoordelijk voor de acquisitie en de dagelijkse leiding. De ander is verantwoordelijk voor personeelszaken en de administratie. Zij worden ondersteund door 4 kantoorleden. Daarnaast heeft men de beschikking over 21 timmerlieden. Het personeelsbestand kent weinig tot geen verloop, deze personeelsleden zijn erg loyaal.

Reden verkoop
De huidige ondernemers hebben besloten tot verkoop over te willen gaan om zich te richten op andere zakelijke activiteiten. Uiteraard zijn zij voor een nader overeen te komen periode beschikbaar om voor een ordentelijke overdracht zorg te dragen.

Geschikt voor
De onderneming is geschikt voor een strategische partij. Een MBI-kandidaat met enige kennis van de sector is ook welkom mits deze beschikt over voldoende eigen middelen.

Transactie
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. Hierbij geeft de verkoper de voorkeur aan een aandelentransactie. Het onroerend goed is in eigendom van de ondernemer en kan onderdeel uitmaken van de transactie, verhuur van het onroerend goed is tevens mogelijk. 

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!